Orban, noi detalii despre începerea şcolii. „Suntem pregătiţi să asigurăm reluarea anului şcolar indiferent de situaţia epidemiologică”

Ludovic Orban a declarat, joi, la Sibiu, că un grup interministerial va analiza modul în care se va deschide şcoala în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus. Premierul a explicat că autorităţile sunt pregătite să ia măsuri pentru ca anul şcolar să fie reluat "indiferent de situaţia epidemiologică".

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 10:03
Orban, noi detalii despre începerea şcolii. „Suntem pregătiţi să asigurăm reluarea anului şcolar indiferent de situaţia epidemiologică”

Întrebat dacă şcoala va începe, în condiţiile creşterii numărului de infecţii cu noul coronavirus, Ludovic Orban a afirmat că grupul intermisterial coordonat de vicepremierul Raluca Turcan analizează scenariile prevăzute pentru deschiderea şcolii.

„Sunt mai multe scenarii în funcţie de evoluţia epidemiei, nivelului de răspândire al virusului. Suntem pregătiţi să asigurăm reluarea anului şcolar indiferent de situaţia epidemiologică”, a precizat Ludovic Orban.

Afirmaţiile premierului vin după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că şcoala nu va începe în condiţii normale deoarece pandemia nu se va termina în septembrie. Preşedintele a precizat că măsurile vor fi gândite în primul rând pentru siguranţa copiilor şi a profesorilor.

Klaus Iohannis: Şcoala nu va începe în condiţii normale

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat joi un nou record al cazurilor de COVID-19 în 24 de ore în România: 1.356 cazuri la peste 23.000 de teste. De asemenea, peste 400 de pacienţi sunt internaţi la Terapie Intensivă, iar 35 de pacienţi infectaţi cu COVID-19 au decedat.

Bilanţ coronavirus 30 iulie România. Un nou RECORD: 1.356 cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore. Peste 400 de pacienţi la ATI, 35 decese