Şcolile s-au închis abia marţi, în Singapore. Părinţii primesc 900 de dolari ca să stea o lună cu copiii acasă

Singapore închide abia azi școlile, din cauza coronavirusului. Statul oferă câte 600 de dolari cash pentru fiecare cetățean și 300 de dolari în plus pentru părinți, ca oamenii să stea acasă o lună.

07 apr. 2020, 11:00
Şcolile s-au închis abia marţi, în Singapore. Părinţii primesc 900 de dolari ca să stea o lună cu copiii acasă

Autorităţile din Singapore au anunţat că de marţi, 7 aprilie 2020, se închid toate şcolile şi majoritatea locurilor de muncă, în cadrul amplificării măsurilor de contracarare a coronavirusului. Doar serviciile esenţiale, precum supermarketurile, vor putea funcţiona la program normal.

Închiderea școlilor are termen clar, de pe 8 aprilie până pe 4 mai și nu înseamnă vacanță, ci trecerea la învățarea online. Sistemul a fost pus la punct în ultimele 3 luni şi a fost numit „Home-Based Learning” (n.r. învățare de acasă). Pentru a se obişnui cu el, elevii au avut sesiuni de HBL o dată pe săptămână cât timp au fost la școală, ca să le fie mai ușor acum pentru învățarea online.

Citeşte şi O pisică, simbolul rezistenţei împotriva COVID-19. A supravieţuit 40 de zile închisă, în timp ce stăpânii erau internaţi cu coronavirus

Școlile trebuie să îi sprijine pe elevii care nu au tablete, laptopuri sau internet acasă și să le ofere cele necesare. În plus, în mesajul său către elevi, părinți și școli, ministrul Educației din Singatore, Ong Ye Kung, le-a spus școlilor să își concentreze resursele mai mult asupra elevilor care au dificultăți sau care sunt dezavantajați pentru că ei au nevoie de educație și de apropierea de școală în aceste momente mai mult decât orice.

Toți adulții din Singapore vor primi o plată unică de solidaritate de 600 de dolari în numerar și dacă este și părinte (n.r. și are cel puțin un copil sub 20 de ani), atunci fondurile se suplimentează cu 300 de dolari, potrivit ministerului Educației din Singapore.