Scor record în Cupa Africii de Sud: Mamelodi Sundowns – Powerlines FC 24-0

Formaţia Mamelodi Sundowns, antrenată de olandezul Johan Neeskens, a obţinut o victorie record, duminică, în deplasare, scor 24-0, cu echipa de liga a patra Powerlines FC, în 16-imile de finală ale Cupei Africii de Sud, informează AFP.

RomaniaTV.net
04 mart. 2012, 20:23
Scor record în Cupa Africii de Sud: Mamelodi Sundowns – Powerlines FC 24-0

„Instrucţiunile mele au fost să înscrie cât mai multe goluri. Acest rezultat este bun pentru moralul nostru şi ceea ce am apreciat la jucătorii mei a fost seriozitatea, în ciuda dominării lor clare”, a declarat Neeskens la finalul jocului, potrivit Mediafax.

Sundowns, lider în prima ligă sud-africană, a deschis scorul în minutul 7, iar la pauză conducea cu 10-0.

Înfrângerea gazdelor ar fi putut fi şi mai severă, având în vedere faptul că au mai existat două goluri anulate şi o bară.

Dintre învingători, Hlompho Kekana a marcat de şapte ori, Nyasha Mushekwi de şase ori şi Richard Henyekane de cinci ori.

Portarul echipei Powerlines FC, Thabang Louw, a declarat după meci, zâmbitor, că s-a hotărât să înveţe din „această experienţă dificilă”.

Precedentul record privind cea mai clară victorie în Cupa Africii de Sud aparţinea echipei AmaZulu, care a câştigat de două ori cu scorul de 16-0, în 1976 şi în 1986.