Scriitori importanţi la Bucureşti: Jonathan Coe, Will Self şi Andrew Cowan

Nume importante ale literaturii contemporane se vor întâlni în decembrie la Bucureşti. 

RomaniaTV.net
14 nov. 2012, 15:16
Scriitori importanţi la Bucureşti: Jonathan Coe, Will Self şi Andrew Cowan
Scriitorii Jonathan Coe, Will Self şi Andrew Cowan se numără printre invitaţii Festivalului Internaţional de Literatură Bucureşti (FILB), care se va desfăşura între 5 şi 8 decembrie, la Clubul Ţăranului Român, informează organizatorii.
 
Aceasta este cea mai importantă ediţie FILB, un eveniment care aduce la Bucureşti zece nume importante ale literaturii universale de astăzi: cinci scriitori britanici – Jonathan Coe, Will Self, Andrew Cowan, George Szirtes (scriitor britanic de origine maghiară), Kei Miller (scriitor britanic de origine jamaicană), un scriitor rus (Gherman Sadulaev), un reprezentant important al scenei literare macedonene (Goce Smilevski), scriitorul suedez de origine siriană Daniel Boyacioglu şi doi scriitori din Ungaria – Papp Sándor Zsigmond şi Mátyás Dunajcsik.
 
Festivalului Internaţional de Literatură de la Bucureşti se va desfăşura pe durata a patru zile, de pe 5 până pe 8 decembrie – această din urmă zi fiind dedicată poeziei. FILB are loc la Clubul Ţăranului de la Muzeul Ţăranului Român, în fiecare seară începînd cu ora 18.00. Cele patru seri de festival se vor încheia cu un cocktail.
 
Festivalul Internaţional de Literatură de la Bucureşti (FILB), un proiect iniţiat de Oana Boca, Bogdan-Alexandru Stănescu, Ioana Gruenwald şi Vasile Ernu, este un proiect independent care a debutat în octombrie 2008.