Scrisoare închisă a lui Boldea către nea Mircică

Bre domnu' nea Mircea , in-i-che, adică bună ziua îţi zic din Ouagadougou. Aşa se vorbeşte prin Burkina Faso, în Egipt a ajuns doar cel de-al doilea telefon al meu. Cu al treilea nu mă încurc încă, aşa că îţi scriu o scrisoare din asta, vintage.

22 mart. 2012, 21:02
Scrisoare închisă a lui Boldea către nea Mircică

E greu, practic trebuie să lipeşti sute de SMS-uri, dar merită: DIICOT n-are tehnică să intercepteze aşa ceva, ştiu sigur. Deci, sper că sunteţi toţi bine aşa cum sunt şi eu, să-ţi dea Dumnezeu sănătate, să-i dea şi lu' domn' procuror, lu' băiatu' de la poliţia de frontieră, e drept, şi eu le-am dat destul, exact cum ai zis. Oricum ,ai avut dreptate, m-am cam grăbit cu fuga asta, chiar , ăştia aveau competenţe în cazul ăsta? Mai vorbeam, mai discutam, mai protestam la TV, dar se descurcă şi frati-miu. Am vorbit acum pe telefonul 4 cu avocatul lui Necolaiciuc, omul e beton, Ţarul a rămas deja cu un dosar din patru, poate iese aşa, discret, după locale. Zicea că la milionul meu, cu 50 la sută din el, am 99 la sută şanse să scap, se aplică prezumţia totală de nevinovăţie ca omului cu cash. Aici e cald, e bine, am văzut şi meciul Bobo Sport cu Bouloumpoukou, e aproape ca Oţelul- Vaslui, pe teren sunt la fel de mulţi negri. Doar cazarea e cam scumpă, 50 de euro pe noapte, dar o mulatră şi micul dejun sunt incluse. Am găsit ceva mai convenabil în Indonezia, am adresa de la nea Popa, mi-a trimis-o acum două zile printr-un poliţist de la Crimă Dezorganizată. În rest, am înţeles, acum o să mă întorc să-mi demonstrez nevinovăţia exact când se împacă a doua oară Cruduţa cu Nilă, adică atunci când ţara e ocupată. Acum, totsiens, adică ceva ca la revedere în afrikaans.

E greu, practic trebuie să lipeşti sute de SMS-uri, dar merită: DIICOT n-are tehnică să intercepteze aşa ceva, ştiu sigur. Deci, sper că sunteţi toţi bine aşa cum sunt şi eu, să-ţi dea Dumnezeu sănătate, să-i dea şi lu’ domn’ procuror, lu’ băiatu’ de la poliţia de frontieră, e drept, şi eu le-am dat destul, exact cum ai zis. Oricum ,ai avut dreptate, m-am cam grăbit cu fuga asta, chiar , ăştia aveau competenţe în cazul ăsta? Mai vorbeam, mai discutam, mai protestam la TV, dar se descurcă şi frati-miu. Am vorbit acum pe telefonul 4 cu avocatul lui Necolaiciuc, omul e beton, Ţarul a rămas deja cu un dosar din patru, poate iese aşa, discret, după locale. Zicea că la milionul meu, cu 50 la sută din el, am 99 la sută şanse să scap, se aplică prezumţia totală de nevinovăţie ca omului cu cash. Aici e cald, e bine, am văzut şi meciul Bobo Sport cu Bouloumpoukou, e aproape ca Oţelul- Vaslui, pe teren sunt la fel de mulţi negri. Doar cazarea e cam scumpă, 50 de euro pe noapte, dar o mulatră şi micul dejun sunt incluse. Am găsit ceva mai convenabil în Indonezia, am adresa de la nea Popa, mi-a trimis-o acum două zile printr-un poliţist de la Crimă Dezorganizată. În rest, am înţeles, acum o să mă întorc să-mi demonstrez nevinovăţia exact când se împacă a doua oară Cruduţa cu Nilă, adică atunci când ţara e ocupată. Acum, totsiens, adică ceva ca la revedere în afrikaans.