Scrisoarea unei fetițe din Iași pentru Moș Crăciun te va face să lăcrimezi: „Tot ce îmi doresc este un bănuț de ciocolată”

Scrisoarea unei fetițe către Moș Crăciun a umplut de lacrimi ochii angajaților de la poștă, care an de an sunt în legătură cu acesta pentru a citi, împreună cu spriridușii, ceea ce își doresc cei mici.

20 dec. 2023, 16:50
Scrisoarea unei fetițe din Iași pentru Moș Crăciun te va face să lăcrimezi: „Tot ce îmi doresc este un bănuț de ciocolată”
Scrisoarea unei fetițe din Iași pentru Moș Crăciun te va face să lăcrimezi: „Tot ce îmi doresc este un bănuț de ciocolată”

De departe una dintre scrisori l-a impresionat până la lacrimi pe Moș Crăciun. Ana Maria este elevă în clasa pregătitoare, la Școala „George Coșbuc” din Iași. Micuța i-a cerut lui Moș Crăciun doar un bănuț de ciocolată și fructe de sezon.

Citește și: Scrisoarea unei fetițe din București a devenit virală. Ce îi cere Luiza lui Moș Crăciun de sărbători: „O pungă de jeleuri, de poftă”

Scrisoarea unei fetițe din Iași pentru Moș Crăciun a provocat lacrimi

Până în acest moment, Moș Crăciun a primit peste 120 de scrisori din Iași prin intermediul poștei, însă mai sunt multe din alte județe ale Moldovei. Căsuța Poștală este chiar în oraș, la Oficiul nr. 1, de pe str. Cuza Vodă. După ce vor fi citite, copiii vor primi, fiecare în parte, răspuns de la Moș Crăciun.

Scrisorile au început deja să fie citite cu mare atenție de Moș Crăciun și echipa sa și niciun copil nu va trece neobservat. Cadourile sunt deja pregătite și așteaptă să fie trimise copiilor din toată lumea. Micuța Ana Maria are o situație mai deosebită, fiind unul dintre micuții care suferă de lipsuri, astfel că își dorește ca Moș Crăciun să îi trimită doar un bănuț de ciocolată.

„Dragă Moșule, de Crăciun tot ce îmi doresc este un bănuț de ciocolată și multe clementine”, asta a fost singura dorință a Anei Maria, fetița din Iași.

Ana Maria a fost surprinsă chiar de Moș Crăciun care a venit să-i aducă dulciuri, dar și colegilor ei. Cei mici nu știau cum să se bucure când l-au văzut pe bătrânul din povești care an de an le îndeplinește dorințele.

„Ana este o fetiță excelentă la școală. Eu știam de campania Poștei Române și i-am pus pe copii să scrie scrisori pentru Moș Crăciun. Ana nu era la școală atunci, iar când a venit a doua zi dimineață ne-a văzut cu scrisorile. A vrut să scrie și ea ceva, fiind la grupa pregătitoare, nu știe încă să scrie bine, dar am ajutat-o. De aici am început toată operațiunea, am cerut și acordul directoarei, care ne-a ajutat foarte mult. Moșul a luat legătura cu mine, iar dis-de-dimineață ne-am trezit cu el în clasă. Ana era de-a dreptul uimită, toți copiii l-au îmbrățișat, erau fericiți. După ce a plecat Moșul, Ana a venit la mine și mi-a oferit un bănuț de ciocolată și o clementină, ca să vedeți ce gest a putut să facă, este incredibil”, a povestit Valerica Dorofte, învățătoare la Școala Gimnazială „George Coșbuc”.

Alți copii i-au transmis chiar și lui Moș Crăciun gânduri bune.

„Te rog tare mult să îmi dăruiești gânduri frumoase și multă sănătate și foarte mult te mai rog să le dai și părinților sănătate și fericire. Dacă nu ai bani să cumperi un cadou pentru mine nu este nici o problemă. Sper că tu ești fericit și sănătos. La fel cred că și cățelul tău este. Și nu uita, nu da bani dacă nu ai! Nu este nici o problemă! Cel mai mult mi-ar plăcea un lego micuț. Cu drag Rareș”, spune un copilaș într-o scrisoare.

Moșul a primit scrisori de peste tot din regiunea Moldovei, din județul Vaslui, Botoșani sau Neamț, care în acest moment sunt citite de el și de elfii săi. Cum Moșul este peste tot, copiii din mai multe județe au trimis scrisorile către Oficiul Poștal 1 din Iași.

„Mă numesc Mihai și am 9 ani. Am fost cuminte, ascultător și am luat FB la test în clasă. Îți doresc multă sănătate și te rog să nu uiți niciun copilaș. Te rog să îmi aduci cartea Jurnalul unui puști de 18 ani și o surpriză. Mulțumesc”, i-a transmis Mihai din Huși Moșului.

Spiridușii lui Moș Crăciun au contribuit la citirea scrisorilor și au fost profund impresionați de toate mesajele. Chiar și Moșul a avut un mesaj de transmis către toți copiii, în timp ce îl așteaptă să vină.

„Dragi copii, dragi părinți, dragi oameni, important este să fim mai buni, să încercăm să facem fapte bune nu doar de Crăciun și să fie pace și liniște în lume”, a transmis Moș Crăciun.

Citește și: Scrisoarea emoționantă a micuței Naty, fetița care i-a cerut lui Moș Crăciun turtă dulce și cremă de mâini pentru bunica. ”Stă mereu în frig”