Scutaru, PNL: Îl susţinem în continuare pe Stelian Tănase pentru şefia TVR

Liderul deputaţilor liberali, George Scutaru, a declarat miercuri că PNL îl susţine în continuare pe scriitorul Stelian Tănase pentru a prelua funcţia de preşedinte al Societăţii Naţionale de Televiziune, transmite Agerpres. Totuşi, şedinţa de marţi în care acesta urma a fi validat a fost suspendată din cauza majorităţii parlamentare.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 11:22
Scutaru, PNL: Îl susţinem în continuare pe Stelian Tănase pentru şefia TVR

‘Da, îl susţinem (n.r.- pe Stelian Tănase la TVR). Ieri (n.r. – marţi) s-a suspendat şedinţa de plen nu din cauza domnului Stelian Tănase, ci din cauza modului în care colegii din majoritate au înţeles să interpreteze în propriul stil Regulamentul, prelungind şedinţa Camerei Deputaţilor atât cât este nevoie pentru a-i da noua lege a insolvenţei ofrandă noului locatar la Ministerul Apărării’, a spus Scutaru într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

În acest context, el a anunţat că liberalii vor sesiza Curtea Constituţională în legătură cu Codul insolvenţei.

‘Am strâns deja semnăturile, textul este aproape finalizat, suntem pregătiţi ca atunci când, din punct de vedere regulamentar, vor fi întrunite condiţiile să depunem sesizarea la secretariatul general’, a menţionat liberalul.

Lucrările şedinţei plenului comun al Parlamentului de marţi au fost sistate în lipsă de cvorum, deşi ordinea de zi nu fusese epuizată.

Anunţul a fost făcut imediat după prezentarea rezultatului votului pentru numirea fostului premier Victor Ciorbea în funcţia de Avocat al Poporului şi a faptului că acesta va depune jurământul în faţa celor doi preşedinţi ai Camerelor Parlamentului.

Pe ordinea de zi a plenului comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului mai figura şi numirea preşedintelui Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, în prezent poziţia fiind ocupată interimar de scriitorul Stelian Tănase.