Se anunță mare petrecere în lumea interlopă. Mai mulți membri ai clanului Corduneanu au fost puși în libertate

Se anunță mare petrecere în lumea interlopă. Mai mulți membri ai clanului Corduneanu vor fi puși în libertate, după ce judecătorii de la Curtea de Apel Iași au respins contestația formulată de procurori legată de prelungirea stărilor preventive în cazul unora dintre membrii clanului.

28 ian. 2023, 22:58
Se anunță mare petrecere în lumea interlopă. Mai mulți membri ai clanului Corduneanu au fost puși în libertate

Adrian Corduneanu, zis „Beleaua”, este și el la un pas de a fi eliberat de după gratii. după ce judecătorii au decis înlocuirea arestului preventiv. Procurorii au formulat, însă, o contestaţie în acest caz.

„Instanţa a respins contestaţiile în acest caz”, a afirmat vineri, 27 ianuarie 2023, avocatul ieşean Robert Amuntencei, unul dintre cei care îi apără pe reprezentanţi ai clanului Corduneanu.

Citește și Ameninţări în clanul Corduneanu: „Te bat cu palmele că, dacă-ți dau cu pumnul, mă înjosesc”

Judecătorii ieşeni au înlocuit arestul preventiv cu cel la domiciliu în cazul lui Petronel Corduneanu, Florinel Corduneanu şi al lui Constantin Alexandru Dolcan. În cazul Alinei Elena Filip şi al Mihaelei Diana Corduneanu, instanţa a decis înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar, pe o durată de 60 de zile.

Într-un alt caz, Gheorghe Rusu va fi trecut în arest la domiciliu, ca şi Mihai Corduneanu, Bogdan Corduneanu, Marius Stoian, Lucian Gabriel Vatamanu, Vasile Călin (fost Corduneanu), în vreme ce Ana Maria Vieru şi Ioana Loredana Baban au fost trecute sub control judiciar, din arest preventiv.

Citește și Legătura neştiută dintre Andra şi soţia lui Adrian Corduneanu. „Beleaua” nu-şi mai încape în piele de bucurie

De unde a pornit scandalul cu membrii clanului Corduneanu

Acum câteva luni, mai mulți membri din clanul Corduneanu au fost luați pe sus de oamenii legii, în urma unor descinderi.

„La începutul anului 2021, în municipiul Iași, s-ar fi constituit două grupări infracționale organizate, în scopul acordării de împrumuturi bănești, cu camătă cuprinsă între 20 și 120%, uneori camăta ajungând la 400%. Membrii celor două grupări infracționale organizate ar fi acordat împrumuturi cu camătă doar acelor persoane despre care ar fi avut informații că sunt solvabile.

Următoarele categorii de persoane s-ar fi împrumutat de la membrii celor două grupuri infracționale organizate: persoane care ar deține imobile, persoane care ar avea diverse afaceri, împătimiți ai jocurilor de noroc, persoane care ar lucra în instituții publice și persoane care ar săvârși diverse infracțiuni”, au arătat anchetatorii ieşeni.