Se aprind luminiţele de sărbători în Capitală. Vezi şi unde se organizează târgurile de Crăciun

Moş Nicolae vine cu veşti bune pentru bucureşteni. De vineri, 6 decembrie, Capitala va deveni mai luminoasă după ce se vor aprinde luminiţele de Crăciun de pe marile bulevarde. Totodată, bucureştenii se vor putea bucura în perioada sărbătorilor de iarnă şi de târguri de profil, de unde vor putea cumpăra cadouri pentru cei dragi.

05 dec. 2013, 10:07
Se aprind luminiţele de sărbători în Capitală. Vezi şi unde se organizează târgurile de Crăciun

Pe 6 decembrie aprindem beculeţele. Îmi închipui că sunt mii, milioane de luminiţe. Facem concurenţă stelelor. (…)„, a spus primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Totodată, în Capitală vor fi deschide mai multe târguri de Crăciun.Un târg va fi pe trotuarul din faţa magazinului Unirii, mergând pe toată lungimea. O să fie târgul de la Piaţa Universităţii şi or să mai fie şi în Parcul Herăstrău, organizate de primării. Apoi, din 5-6 ianuarie, se strânge tot şi intrăm în normalitate„, a mai spus edilul.

Citeşte şi: Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost deschis: Luminiţele au fost aprinse în tot oraşul

Şi Muzeul Ţăranului Român găzduieşte, între 6 şi 8 decembrie, marele Târg de Sfântul Nicolae. Meșterii vă așteaptă la târg cu: ii, podoabe, opinci, cergi, scoarțe, coșuri de nuiele, căuce, străchini, oale de sarmale, jucării, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, mobilier pictat, carafe, chimire, curele, genți, alambicuri, blidare, copăițe, sărărițe, furci, pipernițe, găvane, lingurare, cavale, păretare, lăicere, ștergare, lăzi de zestre, catrințe, cămăși, fote, cahle, clopoței, zurgălăi, sorcove, turtă dulce, cozonaci, miere, plăcinte, cofeturi, kürtős kalács, țuică, vin, măști, linguri, fluiere, ocarine, împletituri din pănușe, oale, scăunașe… și câte și mai câte.

Ca în fiecare an, la sala Dalles din centrul Bucureştiului va fi organizat târgul de Crăciun. Timp de aproape o lună, între 28 noiembrie și 24 decembrie, de la ora 10.00 până la 20.00, vizitatorii vor putea descoperi ultimele tendințe în arta de a face daruri de sărbători. Vezi aici pagina de Facebook: Galeria Dalles.

Un târg de Crăciun va fi organizat vineri, 13 decembrie, de Ambasada Germaniei la Bucureşti, în colaborare cu diferite organizaţii locale angajate în plan social, anunţă luni misiunea diplomatică. Târgul va avea loc de la ora 16.00 la ora 20.00, în parcarea Ambasadei Germaniei, str. Cpt. Av. Gheorghe Demetriade 6-8, sector 1.

VEZI AICI: Harta completă a târgurilor de Crăciun din Capitală

Primele luminiţe de Crăciun s-au aprins, în Capitală, în sectorul 4 

Locuitorii din sectorul 4 au fost mai norocoşi anul acesta. Primarul Cristian Popescu-Piedone le-a făcut o surpriză şi a aprins luminiţele de sărbători încă de pe 29 noiembrie. Candelabre, sfere, brăduţi, reni, steluţe, fulgi de nea şi oameni de zăpadă, perdele luminoase ce însufleţesc copacii vor crea o atmosferă magică prin împodobirea marilor artere de circulaţie, precum şi a accesului în imobile. În intersecţiile importante au fost amplasate figurine 3 D, iar pe stâlpii de iluminat, din loc în loc, panouri decorative 2 D şi traverse luminoase au fost montate între stâlpi.

Mai mult, din 2 decembrie, în faţa Orăşelului Copiilor din sectorul 4, va funcţiona un patinoar şi se va deschide un târg de Crăciun.