Se cere schimbarea Legii asociaţiilor de proprietari. Ce modificări ar urma să fie făcute

Publicat: Joi, 04 Iunie 2015 18:48 // Actualizat: Joi, 04 Iunie 2015 18:48 // Sursa: romaniatv.net

Liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că este necesară modificarea legii privind asociațiile de proprietari, argumentând că aceasta are anumite disfuncționalități. Pe de altă parte, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari susţin că tot mai multe încep să dispară, consecinţa urmând să fie distrugerea blocurilor.

"Este necesară modificarea Legii 230 — legea în baza căreia sunt organizate asociațiile de proprietari. Modificarea legii trebuie să fie rezultatul unei dezbateri ample, în care să fie implicați toți acei oameni care au expertiză în domeniu, care cunosc foarte bine disfuncționalitățile generate de legea actuală sau de interpretarea actuală a legii", a spus Orban la o dezbatere.

Liberalul a susținut că asociațiile de proprietari se confruntă cu monopoluri, de la furnizarea apei și energiei termice, la serviciul de salubrizare.

"Asociațiile de proprietari suportă consecințele unei reglementări a acestor monopoluri care de multe ori sunt împotriva cetățeanului", a arătat Orban, subliniind că la elaborarea legislației trebuie să fie consultate și asociațiile de proprietari.

Citeşte şi ANUNŢUL care a SPERIAT milioane de ROMÂNI: RISCAŢI SĂ VĂ PIERDEŢI CASELE

Pe de altă parte, președintele Ligii Asociațiilor de Proprietari Habitat, Mihai Mereuță, a susținut că în fiecare zi se primesc 10-15 informări privind desființarea de asociații, arătând că acest lucru este cauzat de birocrație.

"Eu înțeleg să ne chinuim să strângem banii de apă, de canalizare, de încălzire, dar chiar să strângem bani pentru tot felul de activități independente și profesii mai mult sau mai puțin liberale nu mi se pare normal", a afirmat Mereuță.

Potrivit acestuia, un efect al desființării asociațiilor de proprietari este distrugerea blocurilor.

Mereuță a criticat avizul negativ al Guvernului și votul din Parlament în ceea ce privește proiectul privind convențiile civile pentru asociațiile de proprietari. El a adăugat că speră ca premierul Victor Ponta să ceară PSD să introducă un nou proiect privind asociațiile de proprietari.

PNL în parteneriat cu Liga Habitat a organizat joi, la Palatul Parlamentului, dezbaterea publică "Reglementarea organizării și funcționării asociațiilor de proprietari".

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 iun 21:49
...privind asociațiile de proprietari, argumentând că aceasta are anumite disfuncționalități. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
04 iun 18:55
...necesară modificarea legii privind asociațiile de proprietari, argumentând că aceasta are anumite disfuncționalități. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H