Se construiesc intrări noi la una din cele mai aglomerate staţii de metrou de pe magistrala Berceni-Pipera. ANUNŢUL METROREX

ACCES NOU STAŢIA DE METROU. Una din cele mai aglomerate staţii de metrou din Capitală va beneficia de două noi intrări-ieşiri pentru călători. Acestea vor fi dotate cu scări rulante şi lifturi. Decizia Metrorex vine în contextul în care staţia de metrou este utilizată de foarte multe persoane, îndeosebi elevi. 

13 iul. 2016, 07:07
Se construiesc intrări noi la una din cele mai aglomerate staţii de metrou de pe magistrala Berceni-Pipera. ANUNŢUL METROREX

ACCES NOU STAŢIA DE METROU TINERETULUI. Staţia de metrou Tineretului va avea două noi accese ce vor putea fi folosite de călători. Ideea construirii unor noi intrări-ieşiri a fost prinsă în planul de investiţii al Metrorex încă din anul 2014, însă atunci nu fuseseră identificate şi sursele de finanţare necesare. Acum, investiţia va fi asigurată de Ministerul Transporturilor.

Cele două noi accese de la staţia de metrou Tineretului vor fi amplasate în zona de nord a acesteia, respectiv de-o parte şi de cealaltă a bulevardului Dimitrie Cantemir (înspre staţia de metrou Piaţa Unirii).

„In prezent, accesul în staţia de metrou Tineretului se face prin intermediul unui singur acces aflat pe o parte a bulevardului Dimitrie Cantemir (vis a vis de clădirea Liceului Şincai), în zona de sud a staţiei. Accesul dispune de scări fixe şi un escalator de urcare, fapt ce duce la o îngreunare a acesului spre spaţiul subteran şi invers. Folosirea unui singur acces pentru această staţie conduce la o aglomerare atât a zonei de suprafaţă, cât şi a celei subterane prin imposibilitatea împărţirii fluxurilor de călători”, explică Metrorex care adaugă că suplimentarea numărului de accese la staţia de metrou Tineretului este dată de nevoia împărţirii fluxurilor de călători în funcţie de interesul acestora, cei mai mulţi călătoti fiind elevi către Liceul Şincai şi vizitatori ai parcului Tineretului). 

Cele doi nouă accese vor costa 17 milioane lei

ACCES NOU STAŢIA DE METROU TINERETULUI. „Accesele noi A şi B vor avea în componenţă câte un escalator şi o scară fixă. Adiacent accesului B este executat un lift exterior pentru o mai bună facilitare a acesului călătorilor de la suprafaţă la nivelul vestibulului. De asemenea, în cadrul vestibulului interior este executat liftul interior ce face legătura între vestibul şi peron. Noile accese, amplasate în zona de nord a staţiei -cap Y (spre staţia Unirii) de o parte şi de cealaltă a bulevardului Dimitrie Cantemir, vor avea o lăţime la sol de aprox. 4.50 m şi o lungime de aprox 13.00 m”, informează Metrorex. 

Potrivit unui anunţ publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul privind construcţia a două accese noi la staţia de metrou Tineretului a fost atribuit prin licitaţie publică firmei SOPMET SA contra sumei de aproape 17 milioane lei (3,8 milioane euro). 

Noile accese la staţia de metrou Tineretului vor fi realizate în nouă luni

Conform caietului de sarcini impus de Metrorex, lucrările de constrcţie a noilor accese vor dura nouă luni de la emirerea ordinului de începere a lucrărilor. 

CITEŞTE ŞI Când se redeschide accesul la staţia de metrou Unirii 2. În ce stadiu este pasajul subteran spre magazinul Unirii.

ACCES NOU STAŢIA DE METROU TINERETULUI. Staţia de metrou Tineretului, de pe Magistrala 2 de metrou Pipera – Berceni, a fost pusă în exploatare în anul 1986. Din considerente tehnico-economice avute în vedere la aceea dată, al doilea acces a rămas nefinalizat până acum, a explicat Metrorex.

Astfel de staţii având un singur acces mai sunt la Berceni, staţia Dimitrie Leonida, staţia Pantelimon, staţia Pipera şi staţia Aurel Vlaicu.