Se dau bani de la stat: peste 2400 de lei pe lună. Cine poate beneficia de indemnizaţie

Publicat: Marţi, 21 Mai 2019 20:05 // Actualizat: Miercuri, 22 Mai 2019 10:35 // Sursa: romaniatv.net

O prevedere legislativa care se afla in dezbatere in Parlament prevede acordarea de ajutoare pentru familiile monoparentale din Romania.

In expunerea de motive propunerii se spune ca la ora actuala in Romania existp cateva zeci de mii de familii monoparentale „care au in intretinere copii, din diferite cauze, pentru care asigurarea unor conditii de trai decente este un deziderat greu de indeplinit", scrie dcnews.ro.

„Familiile monoparentale aflate in situatie de dificultate al caror venit mediu lunar este mai mic decat 1,5 salarii minime brute pe tara au dreptul la un sprijin financiar ca forma de asistenta sociala. Sprijinul financiar se asigura prin acordarea unei indemnizatii lunare cu intretinere, in conditiile prevazute de prezenta lege, in suma neta echivalenta cu nivelul salariului minim brut pe tara la data stabilirii dreptului", conform proiectului de lege.

„Pentru aceasta, consideram benefic si extrem de util ca statul sa intervina cu o serie de masuri de sprijinire a familiilor monoparentale, impunandu-se atat o definire clara a notiunii, cat si identificarea unor masuri de ajutorare eficiente pentru ameliorarea situatiei socio-economice a acestor familii", se mai explica in expunerea de motive.

Tinand cont de aceste considerent initiatorii propun instituirea unei indemnizatii care sa fie mai mare decat suma cheltuita de stat pentru un copil aflat in centru de plasament, adica suma de 2403 lei.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
familii monoparentale indemnizaţii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 mai 07:59
Răspunde | Votează email 0 email
Axinte
super bine se mai gandesc si la cei care nu au, cunosc familii care traiesc su nivelul pragului de saracie, aprobati cat mai repede ca va fi o gura de oxigen pentru aceste familii
1
EUR
4.8415
RON
27 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H