Se dau bani de la stat. Cine sunt românii care primesc 2.500 de lei în mână

Sunt veşti bune pentru elevii din Vâlcea, care au luat 10 la examenele naţionale de anul acesta. Autorităţile locale au decis să îi recompenseze cu câte 2.500 de lei.

26 iul. 2022, 19:29
Se dau bani de la stat. Cine sunt românii care primesc 2.500 de lei în mână

Se dau bani de la stat. Elevii care au reuşit să obţină media 10 la examenul de evaluare naţională şi la bacalaureat vor fi răsplătiţi pentru efortul lor.

Se dau bani de la stat. Veşti bune pentru aceşti români

Citeşte şi Veşti bune pentru această categorie de români. Se măresc salariile cu 40%

Consiliul Județean Vâlcea a adoptat o hotărâre la sfârşitul săptămânii trecute prin care va acorda câte 2.500 de lei fiecărui elev din judeţ care a obţinut media generală 10 la examenele naţionale.

Anul acesta 18 elevi din judeţul Vâlcea au reuşit să obţină media 10 la evaluare naţională şi la bacalaureat:

14 elevi au obținut media generală 10 la Bacalaureat;
4 elevi au obținut media general 10 la Evaluarea Naţională;

Premierea lor va avea loc în cadrul unui eveniment festiv pentru care au fost alocați 7.000 de lei din bugetul judeţului Vâlcea. Evenimentul va avea loc la sfârşitul acestei luni, de Ziua Imnului Naţional.

De asemenea, elevii de 10 vor fi răsplătiţi pentru rezultatele obţinute şi de către municipalitatea Râmnicu Vâlcea, respectiv 17 dintre cei 18 elevi din judeţ cu media maximă. Dintre aceştia, 13 elevi sunt absolvenţi de liceu, ei vor primi câte 5.000 de lei, iar ceilalţi patru sunt absolvenţi de gimnaziu, așa că ei vor fi premiaţi de către Primăria Râmnicului Vâlcea cu câte 3.000 de lei, potrivit Agerpres.

Reamintim că ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat la începutul lunii iulie că 74 de licee din totalul de 1.393 au înregistrat o rată de promovare la Bacalaureat de 100%.

Potrivit acestuia, în 42 de licee niciun candidat nu a promovat examenul de Bacalaureat, iar în alte 11 licee un singur candidat a promovat examenul.

„Din păcate, avem un număr de 42 de licee din totalul de 1.393 în care promovare a fost zero. (…) Am avut alte 11 licee în care un singur candidat a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat. Avem probleme foarte grave la nivelul acestor licee. Nu poate fi doar vina elevilor. Cu siguranţă acolo procesul de predare-învăţare trebuie să fie mult îmbunătăţit”, a spus ministrul Educaţiei.

Citeşte şi Cât e taxa la medicină. Taxele pe care le plătesc studenţii care nu au prins loc la buget la UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, UMF Iaşi şi UMF Braşov