Se dau bani de la stat. Mii de euro pentru români. Termenul-limită pentru înscrieri în program se apropie

Se dau bani de la stat. Veşti bune pentru românii muncitori. Aceştia se pot înscrie într-un program special prin care beneficiază de mii de euro sub formă de subvenţii. Termenul limită pentru înscrieri este 15 mai.

RomaniaTV.net
03 apr. 2019, 14:31
Se dau bani de la stat. Mii de euro pentru români. Termenul-limită pentru înscrieri în program se apropie

Se dau bani de la stat.  Producătorii agricoli se mai pot înscrie în programul de susținere a producției de usturoi până la 15 mai. Ministerul Agriculturii a informat printr-un comunicat.

Reamintim condițiile de eligibilitate pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească, cumulativ, pentru acordarea ajutorului de minimis de 1.000 de euro/ha:

  •  să dețină o suprafață cultivată cu usturoi de minim 3.000 mp;
  • să obțină o producție de minim 3 kilograme usturoi/10 mp;
  • să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu usturoi în anul de cerere.
  •  să facă dovada producției realizate potrivit prevederilor lit. a) și b) prin documente justificative.

Ministerul mai anunţă că valorificarea producției se face în perioada 1 iulie – 29 noiembrie a anului de cerere. Documentele justificative (bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare) care atestă comercializarea producției de usturoi valorificate în anul 2019, se depun la Direcțiile Agricole Județene până la data de 29 noiembrie.

Se dau bani de la stat pentru producătorii de usturoi

Se dau bani de la stat.  Schema de ajutor de minimis se desfășoară pe o perioadă de 3 ani, respectiv 2019-2021, iar sprijinul financiar este de 1.000 euro/ha cultivat cu usturoi și se calculează proporțional cu suprafața de pe care s-a obținut o cantitate minimă de 3.000 kg/ha. Bugetul pentru anul 2019 este de 2.000.000 euro (9.300.000 lei) și se aprobă anual.