Se dau banii de taxe înapoi. Ce trebuie să faci pentru a primi mii de lei direct pe card

Pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din Uniunea Europeană există acum o oportunitate uimitoare de a obține rambursări substanțiale pentru taxele de înregistrare a mărcilor și a desenelor sau modelelor. Această inițiativă, gestionată prin intermediul platformei inregistrare-marci.ro, oferă reduceri considerabile pentru procesul de înregistrare, iar accesul la aceste facilități este pe principiul "primul venit, primul servit".

07 feb. 2024, 14:52
Se dau banii de taxe înapoi. Ce trebuie să faci pentru a primi mii de lei direct pe card
Se dau banii de taxe înapoi. Ce trebuie să faci pentru a primi mii de lei direct pe card

Se dau banii de taxe înapoi. Prin intermediul platformei, IMM-urile interesate pot depune cereri de înregistrare până la o anumită dată, beneficiind astfel de reduceri substanțiale pentru taxele de înregistrare naționale și europene. Aceste rambursări acoperă o gamă largă de taxe, inclusiv taxele de cerere, de clasă, de examinare, de înregistrare, de publicare și multe altele, în conformitate cu protocoalele internaționale aplicabile.

Citeşte şi: Alertă maximă, produsul retras de urgenţă de pe piaţă! Aruncaţi-l imediat dacă îl aveţi în casă, conţine droguri de mare risc!

Un aspect crucial al acestei inițiative este rapiditatea în acordarea rambursărilor. Cererile sunt procesate într-un timp scurt, iar rambursările sunt transferate direct în contul bancar al IMM-ului solicitant. Așadar, procesul este simplu, eficient și transparent, scrie bursa.ro.

„Acordarea reducerilor către IMM-uri se face cu celeritate înaintea depunerii cererii (până acum perioada noastră medie de analiză/răspuns a fost de 10 zile), iar rambursarea taxelor s-a efectuat în 15-20 zile de la decizia de acceptare, direct în contul bancar al IMM-ului solicitant”, a declarat Radu Bozocea, partener la Weizmann & Ariana Partners – agenția de proprietate intelectuală din România care are, conform raportului EUIPO 2024, cele mai multe mărci depuse în numele firmelor din România și cele mai multe cereri de rambursare a taxelor.

Taxele care fac obiectul rambursării sunt cele percepute pentru tot procesul de înregistrare (inclusiv taxele de cerere, de clasă, de examinare, de înregistrare, de publicare și de amânare a publicării, taxe de desemnare și taxe de desemnare ulterioare) în conformitate cu:

  • sistemul internațional al mărcilor (Protocolul de la Madrid);
  • sistemul internațional al desenelor sau modelelor (Protocolul de la Haga).

Citeşte şi: Cum se calculează concediul medical în 2024. Cu cât se reduc veniturile românilor care se îmbolnăvesc

Fondul pentru IMM-uri dispune de o sumă semnificativă, ceea ce înseamnă că există oportunități generoase disponibile pentru toate afacerile eligibile. Este vorba despre de 21,3 milioane de euro: 20 de milioane de euro pentru voucherul 1 și voucherul 2 (IP Scan/IP Scan enforcement, mărci, desene sau modele), 1,1 milioane de euro  pentru voucherul 3 (brevete) și 200.000 de euro pentru voucherul 4 (protecție comunitară a soiurilor de plante). Prin intermediul acestei inițiative, IMM-urile pot economisi considerabil în ceea ce privește costurile de înregistrare, permițându-le să-și aloce resursele financiare pentru alte aspecte importante ale afacerilor lor.