Se dau câte 750 de lei pentru zeci de mii de români. Ce trebuie să faci pentru a primi banii

Guvernul a anunţat că pregătește un pachet de sprijin pentru aproximativ 70.000 de tineri din întreaga ţară, în cadrul unui proiect care prevedea acordarea unei sume totale de 200 de milioane de euro.

25 ian. 2023, 15:59
Se dau câte 750 de lei pentru zeci de mii de români. Ce trebuie să faci pentru a primi banii
Se dau câte 750 de lei pentru zeci de mii de români. Ce trebuie să faci pentru a primi banii

Se dau câte 750 de lei pentru zeci de mii de români. Marcel Boloş, ministrul Investițiilor Europene a declarat pentru Observator că studenții vor primi vouchere în valoare de 750 de lei pentru haine şi rechizite, vor participa la stagii de practică plătite și vor putea face cursuri de atreprenoriat ca să îşi deschidă afaceri pe bani europeni. În plus, aproximativ 50.000 de studenți care beneficiază de bursă socială vor primi vouchere în valoare de 750 de lei. Acești bani vor putea fi folosiți pentru își cumpăra rechizite, căriți, dispozitive electronice sau haine. Bugetul pentru această măsură este de 15 milioane de euro.

Citeşte şi: Vouchere 2023, cea mai bună veste. Banii de facturi intră mai repede, anunţ oficial de la şeful Poştei

Totodată, miercuri, 25 ianuarie 2023, a început tipărirea celor 2,8 milioane de carduri de energie, devenind operațional și call center-ul unde oamenii pot suna pentru a cere informații cu privire la ajutorul de 1.400 de lei pentru plata facturilor, împărţit în două tranşe, una în februarie şi una în septembrie.  Așadar, în luna februarie ar putea beneficia de acest ajutor de 700 de lei pentru plata facturilor încă un milion de oameni.

Citeşte şi: Noi vouchere pentru români, schimbarea așteptată de milioane de oameni: intră banii direct pe card din februarie

Altfel, au fost găsite 527 de persoane care erau beneficiare ale cardului de energie, dar care înregistrează venituri pe loc de consum de peste 10.000 de euro. „Acum e perioada în care noi culegem aceste informaţii, declaraţia pe propria răspundere, pentru că nu doar informaţiile de acolo din declaraţie sunt suficiente, urmează interogarea bazei de date la ANAF şi clarificarea situaţiei veniturilor. Până în 15 februarie, când noi virăm banii la Poşta Română, trebuie să avem clarificate aceste lucruri din perspectiva veniturilor pe care le realizează şi a gospodăriilor. Din interogarea bazelor de date de la ANAF, 527 de beneficiari sunt în venituri medii nete pe persoană, pe loc de consum peste 10.000 de euro. Deci ceea ce face nefiresc ca ajutorul de încălzire să fie acordat. Realizează venituri din alte surse care au fost identificate la ANAF”, a declarat Marcel Boloş.