Se deschid sau nu mall-urile? Ludovic Orban, clarificări despre relaxarea restricţiilor în România

Premierul Ludovic Orban a clarificat într-un interviu la Digi24 care va fi situația în România după 15 mai. Conform acestuia, posibilitatea ca mall-urile și restaurentele să se deschidă după terminarea stării de urgență este extrem de scăzută.

RomaniaTV.net
27 apr. 2020, 18:24
Se deschid sau nu mall-urile? Ludovic Orban, clarificări despre relaxarea restricţiilor în România

Premierul Ludovic susține că, după încheierea stării de urgență, măsura de suspendare a concertelor și spectacolelor va rămâne valabilă, fiind cu risc înalt de răspândire a viruslui. 

Citește și: Nelu Tătaru: Există riscul prelungirii stării de urgenţă dincolo de 15 mai! Condiţia obligatorie pentru relaxarea restricţiilor

În ceea ce privește parcurile, Ludovic Orban susține că riscul de infectare este scăzut și probabil va face parte din măsurile de relaxare. Cu toate acestea, excepție fac locurile de joacă pentru copii, considerate cu risc de răspândire a virusului.

Ludovic Orban susține că este foarte puțin probabil ca restaurantele să fie deschise după data de 15 mai, deoarece este foarte greu ca acestea să asigure regulile de distanțare socială, însă nu vor fi probleme pentru redeschiderea hotelurilor.

Premierul a dat de înțeles că românii vor putea merge la munte sau mare respectând strict normele impuse.

Mall-urile vor rămâne închise, însă spațiile comercială prezintă riscuri epidemice mai mici și, cel mai probabil, vor putea fi deschise.

România va intra de la 15 mai în STARE DE ALERTĂ

România va ieşi din starea de urgenţă pe 15 mai, dar va intra în stare de alertă, mai puţin restrictivă, susţin surse guvernamentale. Noua reglementare este necesară pentru a se menţine unele interdicţii prevăzute de starea de urgenţă.

Klaus Iohannis a anunţat, deja, că după 15 mai, când expiră decretul privind prelungirea stării de urgenţă, restricțiile de circulație vor fi ridicate, însă, în spațiile publice închise și în transportul în comun, toți românii vor fi nevoiți să poarte mască de protecţie. Vor fi păstrate, însă, unele interdicții, precum adunările publice sau deschiderea mall-urilor.

Guvernul va institui însă, de la 15 mai, starea de alertă, o reglementare necesară pentru ca autorităţile să poată menţine unele interdicţii sau reguli de conduită socială, precum distanţarea socială sau obligativitatea purtării măştii de protecţie.