Se desfiinţează CNCAV. Andrei Baciu: „Transferăm activitatea de vaccinare la medicii de familie”

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) urmează să se desfiinţeze. Andrei Baciu a anunţat că cei care vor să se vaccineze împotriva coronavirusului o pot face în cabinetele medicilor de familie.

25 mart. 2022, 22:34
Se desfiinţează CNCAV. Andrei Baciu: „Transferăm activitatea de vaccinare la medicii de familie”

Se desfiinţează CNCAV. Andrei Baciu, cel care l-a înlocuit pe Valeriu Gheorghiţă la şefia Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), a confirmat informaţia.

Se desfiinţează CNCAV. Andrei Baciu: Vaccinarea va continua pentru cei care vor dori să se vaccineze

Andrei Baciu a anunţat că, deşi Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) va fi desfiinţat, românii se vor putea vaccina la medicul de familie.

Citeşte şi Octavian Jurma, avertisment pentru români: Suntem în cea mai vulnerabilă perioadă a pandemiei

„Desființarea CNCAV este un moment important. Vaccinarea va continua pentru cei care vor dori să se vaccineze, dar se va face transferul de la o campanie către o activitate clasică de vaccinare. Dar procesul în sine va continua.

În momentul de față avem 227 de centre active și suplimentar avem posibilitatea să ne vaccinăm și la medicii de familie. Transferăm activitatea de vaccinare la medicii de familie. Noi o să pregătim o hartă unde să fie toate adresele și toate locațiile. Nu va fi nevoie să te vaccinezi la propriul rău medic de familie, dacă medicul tău de familie nu vrea să facă vaccinul anti Covid”, a spus Andrei Baciu la Digi 24.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a precizat că situația s-a schimbat față de perioada de debut a pandemiei, iar în prezent nu mai este nevoie de o campanie de vaccinare desfășurată la nivel național.

Andrei Baciu a mai declarat că în România au rămas milioane de doze de vaccin nefolosite.

„Comisia Europeană a făcut acorduri cu cele șase companii. Norocul a făcut ca cinci din șase să facă vaccinuri eficiente. S-au luat 4 miliarde de doze la nivel european, astfel încât oricare ar fi scenariul, populația europeană să aibă acces prioritar la vaccin. (…) Noi am amânat livrarea dozelor atunci când am constatat că aveam stocuri suficiente. De asemenea, s-au făcut și diverse acte de vânzare sau de donație. Sunt multe exemple, iar cel mai important au fost distribuite doze de vaccin către Republica Moldova”, a mai spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Citeşte şi Evoluţia pandemiei în România. Şeful spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, avertisment: „Numărul infectărilor cu COVID-19 a crescut. Revenirea la normalitate trebuia realizată gradual”