Se împlinesc 25 de ani de moartea artistului Ştefan Bănică Senior: „Am învăţat de la el tot ce ţine de implicare şi seriozitate”

Pe 27 mai, se împlinesc 25 de ani de la dispariția dintre noi a unuia dintre cei mai mari actori români ai secolului XX, Ștefan Bănică Senior.

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 05:19
Se împlinesc 25 de ani de moartea artistului Ştefan Bănică Senior: „Am învăţat de la el tot ce ţine de implicare şi seriozitate”

Ştefan Bănică a fost un actor și cântăreț extraordinar, cu o carismă unică, care a trecut proba timpului și, chiar dacă de 25 de ani nu mai este printre noi, publicul nu l-a uitat. Piesele de teatru înregistrate, nenumăratele scheciuri comice de la Televiziunea Română, cântecele sale și filmele în care a jucat stau mărturie peste timp.

Citeşte şi: Lavinia Pîrva, surprinsă într-un parc împreună fiul ei. Cum arată la nici două luni de la naştere FOTO

Ștefan Bănică Jr. nu numai că duce mai departe tradiția familiei, ci i-a transmis-o și fiului său Radu, care le calcă pe urme tatălui și bunicului său. La finele anului trecut, în cadrul concertelor de Crăciun, Ștefan Bănică Junior i-a adus tatălui său unul dintre cele mai emoționante omagii, în timp ce cânta alături de fiul său.

Regretatul artist, Ștefan  Bănică, va pătrunde în casele noastre încă o dată printr-o emisiune-omagiu concepută și realizată de fiul sau, Ștefan Bănică Jr, la TVR în 1995, emisiune dedicată tatălui său la doar o lună de la plecarea sa. Emisiunea se numea „ De-a râsu, plânsu’.

„Tatăl meu a însemnat, pentru mine, un model. M-a influențat în alegerea profesiei. Apoi am învățat și am „furat’, așa cum se spune în meseria noastră, tot ce ține de implicare, seriozitate, devotament, de timing, urmărindu-l cum joacă.

A fost un om vesel, cu dragoste imensă pentru oameni și pentru viață. Îmi doresc ca prin acest material dedicat lui, pe care l-am realizat acum 25 de ani, dupa ce a plecat dintre noi, generațiile noi să-l cunoască mai bine, iar ceilalți să se bucure încă o dată văzându-l și ascultându-l.’ – a declarat Ștefan Bănică Jr.

Alexandru, fiul Laviniei Pîrva şi al lui Ştefan Bănică Jr, a împlinit un an

Alexandru, fiul Laviniei Pîrva şi al lui Ştefan Bănică Jr, a împlinit un an, iar familia micuţului l-a sărbătorit cum se cuvine, primind multe cadouri.

Astăzi (15 mai) împlinești un an de când ai venit pe acest pământ. Universul meu s-a schimbat. A devenit mult mai colorat și mai pur, mult mai viu și mai autentic. Viata acum este diferită. Vara are alt miros, iarna altă valoare și întreaga viața alt sens.

Citeşte şi: Lavinia Pîrva rupe tăcerea după ce s-a spus că Ştefan Bănică Jr. este agresiv: „Este foarte greu, foarte complicat”

Ador diminețile in care îmi zâmbesti cu cei doi dintisori de iepuraș, ador fiecare zi pentru ca ma surprinzi spunând sau făcând ceva nou. Ador serile cu tine, ador momentul de spectacol pe care ni-l oferi cu atâta dragoste și puritate! Ador viața alături de tine! La mulți ani, suflet curat și îti multumim ca ne-ai ales pe noi sa-ți fim părinți! Te iubim! Mama și Tata, scria Lavinia Pîrva pe Instagram.