Se împlinesc doi ani de la moartea regretatului Ion Dichiseanu: „În casă, totul este intact, lucrurile sunt aşa cum le-a lăsat Dichi”

Se împlinesc doi ani de la moartea regretatului Ion Dichiseanu. Peste câteva zile, marele actor va fi omagiat de fiica sa, Ioana, şi fosta soţie, Simona Florescu, în cadrul unui eveniment special. Cele două nu s-au obișnuit nici până acum cu dispariția maestrului.

11 mai 2023, 14:41
Se împlinesc doi ani de la moartea regretatului Ion Dichiseanu: „În casă, totul este intact, lucrurile sunt aşa cum le-a lăsat Dichi”
Se împlinesc doi ani de la moartea regretatului Ion Dichiseanu

Se împlinesc doi ani de la moartea regretatului Ion Dichiseanu. Simona Florescu a declarat că fiica lor a decis ca lucrurile actorului să rămână intacte. Astfel, niciun lucru nu a fost atins de doi ani de zile.

Citeşte şi: Simona Florescu, dezvăluiri despre divorţul de Ion Dichiseanu: „A început să plângă”

Se împlinesc doi ani de la moartea regretatului Ion Dichiseanu

Ioana, fiica noastră, a ales să păstreze totul intact, din ceea ce au legătură cu Ion Dichiseanu. Așa că șapca lui de marinar e tot la locul ei, așa cum o știu de ani buni.

Iar agenda sa, pe care-și nota programul zilei, e la locul ei, pe birou. Când trec pe acasă nu e de mirare că mă aștept ca ‘Dichi’ să-mi apară în față, în orice moment, deși știu că acest lucru nu mai e din păcate posibil.

El va fi anul acesta alături de noi, fiindcă anul trecut nu a reușit să facă acest lucru. Va exista în cadrul festivalului un moment cu totul special în care Florin Piersic va vorbi circa două ore despre prietenia și colegialitatea care au existat între ei.

Fiindcă ‘Dichi’ al nostru și Florin Piersic au jucat împreună în multe filme. Ar fi suficient să reamintesc, spre exemplu, de Trandafirul galben și de Misterele Bucureștiului, dar și despre Racolarea, un film produs în ultimii ani ai regimului comunist”, a declarat Simona Florescu pentru Impact.ro.

Ioana Dichiseanu: „Suferința, stările depresive m-au atins și pe mine”

Fiica Simonei Florescu și a lui Ion Dichiseanu a mărturisit că a avut și că are în continuare o conexiune specială cu tatăl ei, deși, din păcate, maestrul nu se mai află printre noi.

Așa, conexiunea o voi simți toată viața. Legătura dintre mine și el a fost și va fi în continuare extrem de puternică. Sunt sânge din sângele lui, bucățică din el, și faptul că noi am fost apropiați…

M-a dorit foarte mult, iar eu am simțit întotdeauna, din partea părinților mei, că am fost un copil extrem de așteptat. Nu am cum să nu mai simt o legătură cu el. Dar încerc, oarecum, să îmi revin, în sensul că mi s-a spus că trebuie să îl las și pe el, să nu mai fie atât de legat de noi, dar e greu!

Nu trece niciodată. Știi cum aș descrie durerea respectivă? E ca și cum îți înfige cineva un cuțit în tine și tu mergi și trăiești mai departe cu cuțitul acela. Doare, dar încerci să faci frumos, să zâmbești, să arăți că nu ai nimic, dar durerea aia… pe tine durerea aia în continuare te macină. Pentru că nu ai cum să nu o simți. E adevărat că nu am avut vreo depresie, dar suferința, stările depresive au fost, m-au atins și pe mine. Dacă nu ai simțit nimic, treci ușor peste”, a declarat Ioana Dichiseanu.