Nepoata lui Ion Dichiseanu este extrem de talentată. Micuța cântă cu mama sa un gen muzical care nu este pentru oricine: “Anastasia îmi știe tot repertoriul și cântă textele”

Ioana Dichiseanu, fiica marelui actor Ion Dichiseanu şi a cântăreţei Simona Florescu, a adoptat un stil muzical despre care spune că nu este pentru toată lumea. Este vorba despre muzica fado, care a debutat în Lisabona la începutul secolului 19.

19 dec. 2022, 19:09
Nepoata lui Ion Dichiseanu este extrem de talentată. Micuța cântă cu mama sa un gen muzical care nu este pentru oricine: “Anastasia îmi știe tot repertoriul și cântă textele”

Nepoata lui Ion Diciseanu este extrem de talentată. Ioana Dichiseanu a cucerit publicul din România cu noul său stil muzical, care a acaparat-o și pe fiica ei, Anastasia. Nepoata regretatului actor Ion Dichiseanu i-a învățat toate textele mamei sale și de câte ori are ocazia o acompaniază.

Citește și Ioana Dichiseanu, mesaj emoționant pentru tatăl ei. Ce i-a transmis actorului: „Fugi puțin din cer și vino”

Nepoata lui Ion Diciseanu este extrem de talentată

Ioana Dichiseanu spune că muzica fado nu este pentru oricine și că oamenii pot să o aprecieze sau nu.

“Ori îți place, ori nu îți place, nu există cale de mijloc. E adevărat că există și mai multe genuri de fado, nu intru în amănunte, dar acum, recent, a început să existe și un fado ceva mai comercial, care să îmbine fado-ul clasic cu alte stiluri muzicale. Eu încerc să adopt și fado clasic, și fado acesta mai aproape de publicul larg”, a spus Ioana Dichiseanu, pentru Gândul Exclusiv.

Dragostea pentru muzica fado i-a fost insuflată Ioanei de către tatăl său atunci când  îi povestea de Amalia Rodrigues, pe care o consideră ”regina fado-ului”. Mie mi-a plăcut fado-ul dintotdeauna, pentru că tata îmi povestea de Amalia Rodrigues, că a fost și la ea acasă și are două discuri cu autografele ei. Nu mi-am imaginat niciodată că aș putea să cânt acest gen. Deși a fost întotdeauna atrasă de muzica fado, nu și-a imaginat că va putea cânta acest gen muzical. Propunerea ar fi venit însă chiar de la soțul Ioanei, Adrian Artene. Nu mi-am imaginat niciodată că aș putea să cânt acest gen. Când i-am spus lui Adi – el e «de vină» – că îmi este foarte dor să cânt din nou, mi-a spus să încerc fado”, a mărturisit Ioana Dichiseanu.

Fiica lui Ion Dichiseanu a mărturisit căla început i-a fost foarte greu să cânte într-o limbă pe care nu o cunoștea, însă treptat totul a venit de la sine.

”În afară de asta, este și un gen foarte dificil, trebuie să ai un timbru adecvat, niște inflexiuni, trebuie să fie o voce lucrată. Vreau să spun că am avut mare noroc că mi s-a potrivit, bineînțeles că am întrebat-o întâi de mama, care este profesoară de canto. Eu nu am o voce extrem de lucrată, nu am ani de repetiții sau măcar ore de canto. Deci, cred că a fost pură întâmplare. (…)

Nu am vorbit niciodată portugheza și nu știu cum am făcut în așa fel încât să vină pur și simplu, să curgă textele. Până am învățat primele două versuri de la prima melodie, am crezut că mor. Am spus: nu, eu nu pot să fac așa ceva. Ulterior, totul a curs, s-a produs un declic în mintea mea și am început să învăț texte pe bandă rulantă”, a spus Ioana Dichiseanu.

Cântăreța este extrem de încântată că fiica sa dă semne că îi va călca pe urme, asta pentru că micuța Anastasia a învățat deja cuvinte în portugheză și îi știe tot repertorul.

Mai mult, Ioana  speră ca anul viitor să poată înterpreta acest stil muzical live cu orchestra.

“Live este cu totul altceva, chiar dacă greșești, chiar dacă mai falsezi un pic, orchestra se ia după tine, instrumentistul merge cu tine, emoția se transmite cu totul altfel. Așa, cu cd-ul la subraț și cu chitara, dar și vocea, trebuie să se îmbine. Degeaba asculți o voce extraordinară dacă este chitara pe dinafară sau chitara e senzațională și vocea nu te mișcă sub absolut nicio formă”, a mai spus Ioana Dichiseanu.

Citește și Andreea Antonescu a născut a doua fetiță. Primele declarații: „Am înțeles ce înseamnă să ai parte de un miracol în viață”