Se închid creşele din Bucuresti! După şcoli urmează să stea acasă şi cei mici! Care este situaţia pe fiecare sector

Preşedintele Asociaţiei Muncipiilor din România, Robert Negoiţă, a declarat faptul că creşele care au fost preluate de Ministerul Educaţiei se supun deciziei de suspendare a activităţii până pe 22 martie, conform Edupedu.ro.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 11:00
Se închid creşele din Bucuresti! După şcoli urmează să stea acasă şi cei mici! Care este situaţia pe fiecare sector

Robert Negoiță, a declarat faptul că nu există o decizie unitară a Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență care să se aplice creșelor care țin de primării.

Citeşte şi: ŞCOLI ÎNCHISE. Anunţ oficial de la Ministerul Educaţiei în contextul epidemiei de coronavirus

Fiecare primărie va lua măsurile pe care le consideră necesare, atâta vreme cât sunt localități unde sunt alerte și localități unde nu există așa ceva. Decizia este la nivel local“, a declarat Negoiță, pentru Edupedu.ro.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat faptul că creșele care au trecut la Ministerul Educației se supun deciziei de închidere. Însă, restul creșelor, cele care primesc copiii cu vârste între 0 la 3 ani, nu țin de Minister, ci de primării.

Monica Anisie a afiarmat faptul că măsura închiderii tuturor unităților de învățământ preșcolar, începând de pe 11 martie și până pe 22 martie, se aplică unui total de 3 milioane de copii.
 
Concret, sunt “2.956 de copii care sunt cuprinși în tot sistemul de învățământ, de la antepreșcolar [creșe] și până la postliceal. Recomandarea noastră este de a petrece cât mai mult timp la domiciliu, evitând spațiile publice aglomerate, ca să evite expunerea copiilor în aceste after school-uri“, a declarat luni seară, la Realitatea, ministrul Educației.
 

Şcolile se vor închide în perioada 11 – 22 martie

Premierul Ludovic Orban a declarat, în deschiderea ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, că este de părere că „dacă există cel mai mic risc” va trebui să fie „suspendată activitatea în învățământul preuniversitar”.

Potrivit ministrului Educaţiei, măsura se aplică la toate unităţile de învăţământ preuniversitar, inclusiv la cele particulare. 

Ludovic Orban a anunţat luni seară, după o nouă şedinţă a Comitetului de Urgenţă, că şcolile se vor închide începând cu data de 10 martie (marţi). Decizia se aplică învăţământului preşcolar, gimnazial, liceal, postliceal, atât de stat cât şi privat.

„Am avut o discuţie legată de mai multe subiecte. S-a luat decizia de suspendare a cursurtilor din învăţământul preuniversitar în perioada 11 martie – 22 martie”