Se închid toate parcurile din Capitală. Cinci hoteluri din Bucureşti, folosite pentru bolnavii de coronavirus

Potrivit România TV, toate parcurile din Capitală vor fi închise. De asemenea, cinci hoteluri din Bucureşti vor fi folosite pentru bolnavii de coronavirus. 

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 19:38
Se închid toate parcurile din Capitală. Cinci hoteluri din Bucureşti, folosite pentru bolnavii de coronavirus

UPDATE: Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu anunţă interdicţia de a intra în parcurile din Bucureşti, decizie despre care spune că va rămâne valabilă până la ridicarea stării de urgenţă la nivel naţional.

La toate intrările din parcurile Capitalei au fost amplasate panouri care anunţă interdicţia impusă de autorităţile locale privind accesul în aceste spaţii. Măsura intră în vigoare de sâmbătă după-amiază şi este valabilă până ridicarea stării de urgenţă instituită la nivel naţional.

„Sperăm ca acest moment să fie un moment în care cetăţenii să înţeleagă încă o dată că depinde totul de comportamentul nostru şi de aceea sperăm să înţeleagă această interdicţie. (…) Rostul acestei interdicţii este ca noi să înţelegem odată pentru totdeauna că comportamentul nostru este esenţial pentru combaterea acestei epidemii”, a declarat Aurelian Bădulescu, sâmbătă după-amiază.

Acesta a precizat că în municipiul Bucureşti sunt în carantină aproape 1.250 de persoane, în cursul după-amiezii de sâmbătă fiind introduse în carantină 57 de persoane.

Bădulescu a menţionat că la nivelul Primăriei Capitalei sunt amenajate spaţii de izolare, repaos şi odihnă a medicilor care lucrează în spitalele care îngrijesc pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2, 170 de medici urmând a beneficia de aceste spaţii.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat, într-o intervenţie la Digi 24, că decizia Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă se aplică tuturor parcurilor şi grădinilor publice din municipiul Bucureşti.

Măsura închiderii tuturor parcurilor din Capitală a fost luată de autorităţi după ce weekend-ul trecut bucureştenii au luat cu asalt parcurile, în plină pandemie de coronavirus.

„Recomandările trebuie sa fie luate foarte în serios. Persoanele care nu lucrează în servicii vitale trebuie să lucreze de la domiciliu, cu acordul angajatorului. Nu cred că este cazul să ajungem la măsuri foarte aspre, ca cetățenii să simtă că autoritățile au o atitudine agresivă. Doar împreună putem să ne salvăm, nu sabontându-ne unii pe altii”, spunea Gabriela Firea la începutul săptămânii, într-o intervenţie la România TV.

Tot atunci, Firea a menționat că nu este normal ce s-a întâmplat în weekend-ul trecut, când oamenii și-au pus viața în pericol și au pus presiune pe sistemul de sănătate, avertizând că săptămâna viitoare este posibil să se închidă parcurile

De asemenea, potrivit  România TV cinci hoteluri din Capitală vor fi folosite pentru bolnavii de coronavirus. 

Citeşte şi Medicii din acest spital şi-au dat demisiile când au aflat că vor trata pacienţi cu coronavirus