Pasajul Unirii din Capitală se închide total, toată vara. Primarul Sectorului 4 anunţă începerea lucrărilor de consolidare

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4 al Capitalei, anunţă că Pasajul Unirii din Bucureşti va fi închis complet pe timpul verii din cauza lucrărilor de consolidare.

26 mai 2022, 14:48
Pasajul Unirii din Capitală se închide total, toată vara. Primarul Sectorului 4 anunţă începerea lucrărilor de consolidare

Se închide Pasajul Unirii din Capitală. Daniel Băluţă a anunţat că în perioada 20 iunie -1 septembrie urmează să aibă loc lucrări de consolidare la Pasajul de la Unirii.

Se închide Pasajul Unirii. Anunţul de ultimă oră al primarului Daniel Băluţă

„Pentru a pune în siguranță pasajul rutier, lucrările vor începe în jurul datei de 20 iunie, adică după ce școlile și grădinițile își încheie activitatea, și dorim să încheiem lucrările până în 1 septembrie”, a declarat primarul Sectorului 4.

Citeşte şi „Pasajul Unirii și toată zona din Piața Unirii sunt în pericol de prăbușire”. Avertismentul lansat de Gabriela Firea!

Daniel Băluţă a ţinut să precizeze că în perioada în care pasajul va fi închis complet circulaţiei nu vor exista restricţii rutiere pe alte artere.

Pasajul de la Unirii a fost construit între anii 1986-1987. În urma unei expertize tehnice din 2017 s-a descoperit faptul că unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală se află într-o stare avansată de degradare şi prezintă deficienţe serioase la structura de rezistenţă care pun în pericol viaţa a sute de mii de oameni.

La începutul anului, în urma unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului Bucureşti, pasajul a intrat în administrarea Sectorului 4. Daniel Băluță a precizat că urmează să fie realizată și expertiza pentru situația planșeului, aflat într-o stare avansată de degradare.

În 2017, nivelul de risc a fost stabilit la gradul 4 din 5, care permite ca circulația rutieră prin pasaj să fie permisă. Însă în această perioadă se realizează o nouă expertizare, iar dacă se constată că s-a ajuns la gradul 5, pasajul urmează să fie închis pe o perioadă lungă, potrivit g4media.

Pentru reabilitarea sau refacerea planșeului, urmează realizarea unui studiu de fezabilitate și a unei propuneri tehnice, ceea ce va dura circa 12-18 luni.

Citeşte şi Nicuşor Dan, despre pericolul de prăbuşire a Pasajului Unirii: Nu a fost întreţinut de-a lungul anilor. Vrem să facem asta, dar avem nevoie de bani