Se înmulţesc autostrăzile, însă doar pe hârtie

Ministerul Transporturilor mai adaugă marţi 100 de kilometri de autostradă pe hărţile din birourile conducerii. Este vorba de tronsoane care au fost scoase la licitaţie şi, în curând, va începe construcţia lor. Rezultatele licitaţiei vor fi prezentate marţi.

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 07:39
Se înmulţesc autostrăzile, însă doar pe hârtie

Este vorba despre un lot din tronsonul de autostradă care va lega Timişoara de Lugoj. De asemenea, mai sunt alte trei loturi care fac parte din Autostrada Lugoj-Deva. Un alt lot trebuie să fie construit în zona oraşului Cluj-Napoca, în zona localităţii Gilău, unde s-a terminat porţiunea de autostradă, singura construită până acum din Autostrada Transilvania, respectiv Gilău-Turda.

În total este vorba despre autostrăzi de o lungime de 100 de kilometri, iar valoarea totală a acestor lucrări este una deosebit de mare, aproape 1 miliard de euro.

Câştigătorii licitaţiei vor fi anunţaţi în cursul zilei de marţi.

Sunt mai multe şantiere unde lucrările la autostrăzi aproape că stagnează. Este vorba de două tronsoane de autostradă care ar trebui să lege România de Ungaria, cel de la Borş care este cu probleme, dar şi cel de la Nădlac, unde lucrările au fost temporar oprite. Situaţia nu este mai bună nici la Bucureşti. Porţiunea de autostradă care ar trebui practic să lege Capitala de A3, respectiv Autostrada Bucureşti-Ploieşti nu este încă finalizată. Lucrările au un stadiu de finalizare de numai 8% şi asta în condiţiile în care lungimea acestei porţiuni de autostradă este de numai 6,5 kilometri.