Se înmulţesc interdicţiile pentru nevaccinaţi, premierul unui stat avertizează: „Persoanele care nu sunt imunizate nu vor putea să se deplaseze răspândind virusul”

Premierul statului australian Victoria, Daniel Andrews, a transmis un mesaj clar cu privire la aspectul viitorului economiei în acest stat, spunând că dovada vaccinării duble va fi acum prețul de intrare.

10 sept. 2021, 12:01
Se înmulţesc interdicţiile pentru nevaccinaţi, premierul unui stat avertizează: „Persoanele care nu sunt imunizate nu vor putea să se deplaseze răspândind virusul”

„Dacă faceți alegerea de a nu vă vaccina, atunci faceți o alegere greșită”, le-a transmis premierul Andrews australienilor, adăugând că „din motive de siguranță” în timpul a ceea ce a spus el este acum o „pandemie a celor nevaccinați”, pe măsură ce lucrurile se deschid, “persoanele care nu sunt vaccinate nu vor putea să se deplaseze răspândind virusul. Va exista o economie vaccinată și vei participa doar dacă ești vaccinat”, a spus premierul statului Victoria.

Potrivit ABC, guvernul lucrează la un program pilot pentru a testa „viabilitatea unei economii a vaccinului, în care mai multe evenimente, facilități și servicii sunt deschise persoanelor care au primit două doze de vaccin COVID-19”.

Citeşte şi Australia, una dintre ţările cu cel mai strict lockdown, a înregistrat un record de infecţii de la începutul pandemiei. Peste 15 milioane de oameni încă nu au voie să iasă din case

Oficialii au apelat, de asemenea, la amenințări, inclusiv arestarea oricui a fost prins afară pentru o perioadă mai lungă decât cea permisă sau pentru că au îndrăznit să treacă dincolo de „lesa” lor virtuală de 5 kilometri.

Tot în Australia, autoritățile sanitare din New South Wales au ușurat restricțiile pentru rezidenții complet vaccinați în anumite zone ale administrației locale, permițând adunări în aer liber de până la cinci persoane. În acelaşi timp, mari companii private, precum Qantas, SPC și Xavier College, au făcut din vaccinare o cerință obligatorie pentru angajații lor.

Citeşte şi Proteste violente anti-lockdown, în Australia. Manifestanţii s-au bătut cu poliţia la Sydney şi Melbourne, s-au făcut arestări VIDEO