Se înmulţesc tenativele de sinucidere în rândul elevilor! O adolescentă de clasa a IX-a de la un liceu din Călăraşi a încercat să-şi pună capăt zilelor chiar în baia liceului

Incident șocant, astăzi, într-un liceu din municipiul Călărași. O elevă de clasa a IX-a, de 15 ani, din comuna Mânăstirea, a încercat să-și pună capăt zilelor în baia unității de învățământ. Totul s-a întâmplat în timpul orelor de curs, la ora 10:26.

13 dec. 2023, 18:16
Se înmulţesc tenativele de sinucidere în rândul elevilor! O adolescentă de clasa a IX-a de la un liceu din Călăraşi a încercat să-şi pună capăt zilelor chiar în baia liceului

Tânăra, care a chiulit de la ora de matematică, a fost găsită în baie de un profesor de educație fizică după ce a fost trecută absentă în catalog de către profesoara de matematică.

A fost dusă de urgență la cabinetul medical din liceu pentru îngrijiri medicale. Polițiștii și un echipaj de ambulanță au ajuns rapid la școală după apelul către numărul de urgență 112. Eleva a fost preluată de ambulanță și transportată la UPU Călărași pentru îngrijiri medicale.

Părinții, îngrijorați de situația copilei de 15 ani, s-au deplasat imediat la școală. Conducerea colegiului a declarat că eleva nu avea alte probleme de sănătate evidente, dar era sensibilă din punct de vedere emoțional.

„S-a întâmplat în timpul orelor de curs. Tânăra nu a intrat la oră. Doamna de mate, știind că ea nu lipsește de obicei, i-a și pus absență. Ea a crezut că nu e la școală astăzi, copilul nefiind din oraș. Ulterior, a înțeles despre ce e vorba. Între timp, au venit părinții. Noi am sunat la 112. Din momentul ăsta, cumva mă simt eliberată, pentru că dânșii au spus că se vor ocupa ei de situația asta. Eliberată pentru un timp, după-amiaza asta. Fata era în școală când s-a întâmplat. S-a ascuns în baie. Copilul este extrem de sensibil. Nu am motivat în niciun fel. Nu am încercat să-i creăm o stare de mai mare emoție decât cea pe care o trăia. Efectiv, am încercat doar să o liniștim.

Citeşte şi: Mihai Dafinescu, fiul fostei șefe a Judecătoriei Novaci, eliberat după numai 2 ani de închisoare după o crimă

Să-i spunem că o iubim, că suntem alături de ea, că e un copil bun, ceea ce nu e o minciună. Am speranțe mari că situația se va rezolva. Ne-am mai lovit de situații din astea pe care le-am dus la capăt.A ieșit din baie, a găsit-o domnul profesor de educație fizică și a dus-o la cabinetul medical. Copilul nu era într-o stare gravă deloc, însă mi s-a părut firesc să iau legătura și cu părinții, dar și cu instituțiile abilitate. S-a întâmplat în școală, dar mi s-a părut firesc să sunăm la 112. E o procedură de respectat și cred că copilul chiar merită ajutat„ precizează pentru Călăraşi Press, Anca Mustăţea, directorul CNBS Călăraşi.

Dr. Tomek Alexandru Ioan, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Călărași: „Eleva a fost transporată la UPU Călărași, preluată de doctori, se află în afara oricărui pericol, rănite sunt superficiale. De precizat faptul că, pe suprafața membrelor superioare, eleva are cicatrici mai vechi.”

„În fapt, o tânără, de 15 ani, din comuna Mănăstirea, județul Călărași, în timpul pauzei dintre cursuri, cu un obiect tăietor-înțepător și-ar fi provocat răni în zona antebrațului drept. Tânăra a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol.În cauză, polițiștii fac verificări, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul” precizează IPJ Călărași într-un punct de vedere.

Citeşte şi: Noi detalii șocante! Adolescenta de 14 ani din Zalău, care a căzut de la înălțime, este însărcinată în opt săptămâni