SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA. Toate femeile unei comune au rămas gravide în 2011

Nu este un film SF, se întâmplă cu adevărat într-un sat din Iaşi, unde toate femeile au rămas gravide anul trecut. Primarul a făcut socoteala şi i-a ieşit că trebuie să mai construiască cinci grădiniţe pentru a putea şcolii toţi copii satului.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 11:11
SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA. Toate femeile unei comune au rămas gravide în 2011

Anul trecut autorităţile locale au constatat că toate femeile fertile din satul Crucea, comuna Lungani, sunt însarcinate, scrie bzi.ro. Astfel, la sfârşitul anului trecut au rămas gravide 280 de femei, majoritatea de etnie rromă. Unele dintre acestea nasc primul copil la 13 ani şi până la 20 de ani au deja 3 sau 4 copii. Deşi populaţia este foarte săracă, numărul de locuitori a crescut cu peste 500 de persoane de la ultimul recensământ din 2008.

O situaţie aproape asemănătoare se întâlneşte şi în satul vecin Zmeu. Medicii din comună bănuiesc însă că numărul gravidelor este mult mai mare, întrucât majoritatea femeilor provin din familii de rromi. Deşi tocmai terminase de ridicat o grădiniţă modernă, primarul comunei, Gheorghe Pricopie, ajunsese la sfârşitul anului trecut la concluzia că mai trebuie să construiascăîncă cinci.