Se numeşte ORA MOARTĂ! Ce se întâmplă în corpul tău la orele 14 şi 15?! Este INCREDIBIL

În organismul nostru, secundă de secundă se petrec tot felul de lucruri, însă ceea ce se întâmplă între orele 14 şi 15 este incredibil.

01 oct. 2016, 08:36
Se numeşte ORA MOARTĂ! Ce se întâmplă în corpul tău la orele 14 şi 15?! Este INCREDIBIL

Ce se întâmplă în corpul tău la ora 14

Ora 14 mai poate fi numită şi „ora moartă” a zilei. Organismul intră în stand-by. Este ora la care ceasul biologic cere odihnă. 

Aceasta este ora la care marile companii ar trebui să acorde pauză de masă, conform unor dezbateri ample purtate la niveul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Singurele state din Europa care au în program siesta obligatorie sunt Italia, Grecia, Spania şi Portugalia.

Ce se întâmplă în corpul tău la ora 15

Este ora la care corpul tău începe să se trezească. Motoraşele repornesc activând toate simţurile adormite la ora 14. Aceasta este ora de tranziţie.

În funcţie de zona geografică, bioritmul oamenilor funcţionează diferit la această oră. Nordicii, de exemplu, sunt ceva mai activi decât popoarele sudice sau cele aflate în zona ecuatoriană. Factorul climatic este cel determinant stării de moleşeala sau de activitate intensă.

În anumite părţi ale planetei, ora 15 este simţită ca şi cum ar fi ora 19, mai ales în lunile de iarnă. Corpul cere somn şi hidratare. În special pe timpul iernii, corpul trebuie hidratat mai mult decât în restul zilei la această oră.