Se oferă salariu de 15.000 de lei pe lună. Despre ce job este vorba și ce condiții trebuie să îndeplinești

Românii sunt tot mai îngrijorați de ceea ce o să se întâmple cu ei din punct de vedere fianciar, mai ales că lucrurile par că nu se îndreaptă în direcția tot mai bună. Cu toate acestea există și joburi foarte bine plătite unde se oferă un salariu de 15.000 de lei pe lună. Despre ce job este vorba.

07 nov. 2022, 20:27
Se oferă salariu de 15.000 de lei pe lună. Despre ce job este vorba și ce condiții trebuie să îndeplinești

Românii sunt tot mai îngrijorați de ceea ce o să se întâmple cu ei din punct de vedere fianciar, mai ales că lucrurile par că nu se îndreaptă în direcția tot mai bună. Un salariu de până la 15.000 de lei pe lună și multe alte avantaje, asta este ce promit cei ROMATSA. Mai mult decât atât, aceștia susțin că în prezent se fac angajări la aeroportul din Satu Mare.

Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care aplică pentru acest job

Pentru unele joburi trebuie să îndeplinești o mulțime de criterii, iar salariul uneori nu este conform cu munca depusă, însă pentru postul de controlor de trafic, candidații trebuie să știe că nu se cere diploma de facultate, iar salairul este de 15.000 de lei.

Ce este însă mai puțin plăcut, este că vorbim doar despre patru locuri disponibile, iar reprezentanții ROMATSA se așteaptă să fie foarte mulți candidați, mai ales că vorbim despre un salariu atât de mare. Inscrierile se mai pot face pânâ pe 11 noiembrie.

Ce trebuie să facă un controlor de trafic

Este foarte important de specificat că un  controlor de trafic aerian își poate desfășura activitatea doar în baza unei licențe de funcționare. Acestă licență se validează periodic (la un an operatorii, navigatorii și navigatorii principali și la doi ani instructorii OJT și instructorii de simulator) prin examinare teoretică și practică de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Proba de examinare teoretică pentru acordarea sau validarea licenței de funcționare necesită înainte un control medical periodic  (până la vârsta de 40 de ani din doi în doi ani și peste vârsta de 40 de ani, anual) realizat de către Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială. Iată care sunt pricipalele categorii de controlori de trafic.

  • CTA-ACC sunt controlorii de trafic aerian care asigură serviciile de dirijare și control a zborului pe rută;
  •  CTA-APP sunt controlorii de trafic aerian care asigură serviciile de dirijare și control a zborului în Zona Terminală de Control a aeroporturilor;
  • CTA-TWR sunt controlorii de trafic aerian care asigură serviciile de dirijare și control a zborului în zona de aeroport;
  • CTA-Informare sunt controlorii de trafic aerian care asigură informarea aeronautică de rută și aeroport;

Citește și: Probleme de sănătate pentru Smiley! Artistul și-a anulat un concert din Orhei: ”Îmi cer scuze față de cei cu care trebuia să mă întâlnesc sau în fața cărora trebuia să cânt”Citește și:Ce trebuie să facă o femeie ca să fie sexy. Cătălin Botezatu, mărturisiri fără perdea: „E atât de simplu”