SE POATE ŞI AŞA! Gazon tuns şi „coafat” cu foarfeca de frizerie

Arta "live" prinde din ce în ce mai mult teren, fiind pe cât de relaxantă şi interesantă, pe atât de utilă. A demonstrat-o un grup de voluntari care au tuns gazonul cu foarfece de frizerie, după un model geometric.

RomaniaTV.net
17 aug. 2012, 09:35
SE POATE ŞI AŞA! Gazon tuns şi „coafat” cu foarfeca de frizerie

Înarmaţi cu foarfece de frizerie, 60 voluntari din Marea Britanie au tuns gazonul de pe o proprietate istorică din Richmond, în comitatul Surrey, datând din secolul al XVII-lea, după modelul geometric realizat de o artistă.

În cadrul proiectului ei, Caroline Wright s-a hotărât să resusciteze o tehnică manuală de tuns iarba, veche de secole. Într-un dreptunghi de 20/12 metri, ea a creat în iarbă replica în „şah”, în dimensiune dublă, a pardoselei în alb şi negru din Marele Salon de la intrarea în conacul Ham House din Richmond.

Proiectul Carolinei Wright s-a numit sugestiv „Manichiură” şi face parte din expoziţia de artă contemporană intitulată „Grădina Motivelor”, a managerului de proiect Gabrielle Gale. Proiectul „Manichiură a fost o mare oportunitate pentru a implica oameni din comunitatea locală şi a le da posibilitatea de a participa la o experienţă de artă live”, a explicat Gale.

Ham House a fost proprietatea ducesei de Lauderdale, care obişnuia să tragă sforile în viaţa politică prin tot felul de intrigi. Toţi oaspeţii ei erau din înlta societate, iar pentru politicienii vremii, Ham House era un fel de instituţie a lor privată. Domeniul este apreciat nu numai pentru frumuseţea sa, ci şi pentru interioarele luxoase şi colecţiile valoroase de mobilier, textile şi tablouri datând din secolele XVII şi XVIII.