Se poate şi AŞA: IMAM şi cântăreţ de ROCK

După o analiză care a durat câteva luni, autorităţile religioase turce au decis că un imam din sudul ţării, Ahmet Muhsin Tuzer, îşi poate continua şi cariera de cântăreţ.

RomaniaTV.net
10 iun. 2014, 18:30
Se poate şi AŞA: IMAM şi cântăreţ de ROCK

Un imam poate fi şi cântăreţ rock, au decis autorităţile religioase din Turcia în cazul lui Ahmet Muhsin Tuzer. ‘Sunt foarte fericit că autorităţile religioase au dovedit lumii întregi că religia noastră este tolerantă şi nu doar o religie care poate interzice lucruri minunate’, a declarat el marţi pentru AFP, potrivit Agerpres.

Imam la moscheea din Pinarkay, sat din apropierea staţiunii balneare Kas, bărbatul de 43 de ani a ieşit din anonimat cu câteva luni în urmă. Plătit de stat, imamul este şi cântăreţ de zece ani. Cu grupul său numit Firock, el cântă un rock blând, impregnat de sufism, curent mistic musulman. Pasiunea lui a trecut neobservată până vara trecută, când a cântat prima oară în faţa a sute de spectatori.

Citeşte şi Un artist român vrea să cânte la pian în timp ce sare cu paraşuta. Află cine ar face asta

Puternica autoritate statală însărcinată cu problemele religioase, ‘diyanet’, a deschis atunci o anchetă pentru a stabili dacă Tuzer poate fi în acelaşi timp şi imam şi cântăreţ. Răspunsul a fost afirmativ, cu condiţia să nu se depăşească anumite limite.

Citeşte şi Julio Iglesias suspină după un mare cântăreţ român: Va rămâne mereu în sufletul meu

‘Autorităţile vor sta cu ochii pe mine’, a spus cântăreţul, care pregăteşte un concert programat pe 22 iunie în Antalya (sud), la care se aşteaptă să vină 50.000 de spectatori. ‘Înainte nu mă puteam arăta aşa cum sunt din cauza presiunilor. Însă de această dată veţi vedea un alt imam, ca aspect şi ca repertoriu’, a promis el, adăugând că va fi ‘o adevărată vedetă rock’.