Se pregătesc noi restricţii din cauza COVID-19 în următoarea perioadă. Când ar putea fi închise şcolile

Autoritatile pregătesc noi restricții pentru perioada următoare. Prefectul Capitalei a convocat deja o ședință după ce rata de incidență în București a depășit 1 la mie. Între timp, ministrul Educaţiei anunţă că şcolile s-ar putea închide din octombrie.

07 sept. 2021, 10:01
Se pregătesc noi restricţii din cauza COVID-19 în următoarea perioadă. Când ar putea fi închise şcolile

Se pregătesc noi restricţii din cauza COVID-19. Prefectul Alin Stoica a convocat toţi şefii de instituţii în cadrul unei şedinţe programate miercuri la Prefectura Capitalei, atunci când se va reuni Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, când se vor decide noile restricţii, mai ales că purtarea măştii ar putea redeveni obligatorie în aer liber, mai ales în zona şcolilor, în staţiile de autobuz sau în jurul pieţelor.

„Timp de şase săptămâni consecutiv a existat o creştere, un indice de minumum 1,5 pe săptămână. Din păcate, aşteptăm ca lucrurile să se întâmple şi ne gândim ulterior la măsuri de restricţie.

În mod normal, trebuie să te gândeşti la măsuri de reducere a transmiterii atunci când există o problemă de sănătate publică încât să nu existe restricţii foarte importante ulterior. În mod evident, în continuare distanţarea şi utilizarea măştii de protecţie chiar şi în exterior unde există aglomeraţii în mod voluntar, nu obligatoriu, cred că este un răspuns echilibat la acestă situaţie”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că şcolile se redeschid pe 13 septembrie pentru începutul noului an şcolar. Autorităţile se pregătesc să închidă unităţile de învăţământ la jumătatea lunii octombrie. Sorin Cîmpeanu susţine că a primit estimări de la Institutul Naţional de Sănătate Publică care arată că atunci se va atinge pragul de 6 la mie.

Citeşte şi: Ordinul care prevede regulile pentru derularea anului şcolar, publicat în Monitorul Oficial

Se pregătesc noi restricţii din cauza COVID-19. Avertismentul medicului Alexandru Rafila: „Proporţia de persoane vaccinate la copii este mai mic”

Întrebat dacă valul patru al pandemiei COVID-19 va afecta în mod special copiii, medicul Alexandru Rafila a explicat că, deocamdată, nu poate fi anticipat acest lucru, însă numărul copiilor vaccinaţi împotriva noului coronavirus este mic.

„Proporţia de persoane vaccinate la copii este mai mică. Nu există studii foarte recente care arată că evoluţia bolii la copii nu este foarte diferită faţă de ce s-a întamplat până acum. Marea majoritate fac forme mai puţin grave care nu necesită spitalizare.

Dintre cei peste 300 de pacienţi internaţi la ATI, numai 3 au sub 18 ani. E clar ca nu putem discuta de cazuri foarte grave. Există astfel de situaţii, dar ele sunt excepţii”, a declarat medicul Alexandru Rafila, la România TV.

Anunţul ministrului educaţiei cu privire la închiderea şcolilor vine pe fondul tendinţei actuale de creştere a numărului de infectări. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1035 de noi cazuri, iar incidenţa în Capitală a ajuns la 1,08.

Medicii avertizează ca secțiile ATI sunt pline de bolnavi covid, iar daca numarul cazurilor va creste in continuare, nu vor mai fi locuri nici in saloane.

Citeşte şi: E convocată a patra şedinţă a Birourilor permanente pentru stabilirea calendarului moţiunii de cenzură