Se pregătesc pentru ce este mai rău: Statele Unite vor fi lovite de o superfurtună de zăpadă GALERIE FOTO VIDEO

Statele Unite se pregătesc să înfrunte o superfurtună de zăpadă! Marele viscol va afecta 50 de milioane de oameni, şi ar putea produce pagube de un miliard de dolari.

RomaniaTV.net
22 ian. 2016, 18:03

Viscolul care afectează nord-estul şi estul Statelor Unite este unul dintre cele mai violente înregistrate vreodată. În capitala Washington coşmarul alb a început deja, iar oficialii americani, chiar şi ei, au fost prinşi nepregătiţi.

Potrivit meteorologilor americani, viscolul va fi însoţit de inundaţii, ninsori abundente, dar şi de o furtună de zăpadă cu fulgere şi tunete, un fenomen destul de rar.

O mie de angajaţi de la metrou vor fi mobilizaţi la New York pentru a asigura siguranţa traficului subteran, iar zeci de trenuri vor fi dotate cu dispozitive speciale care să împiedice deraparea de pe şine.

În plus, toate marile companii aeriene au emis alerte de călătorie pentru weekend. În total, 5 mii de curse aeriene au fost anulate.

Furtuna „poate deveni extrem de periculoasă”, a apreciat directorul NWS, Louis Uccellini, într-o conferință de presă telefonică. „Este vorba despre o furtună potențial paralizantă care este pe cale să se instaleze”, a adăugat el.

Dacă previziunile se vor adeveri, furtuna Jonas ar fi a doua în privința celor mai mari cantități de zăpadă căzute în două zile la Washington, după cei 66 de centimetri din timpul furtunii numite Knickerbocker din 1922.

Primarul orașului Washington, Muriel Bowser, a decretat vineri stare de urgență în oraș, arătând că astfel poate accesa resurse federale „când va fi nevoie”. Starea de urgență a implicat închiderea școlilor publice. Orașul, asemenea altor regiuni, a făcut cunoștință miercuri seară cu zăpada și poleiul, care au provocat multe ambuteiaje și accidente.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a spus joi că în oraș ar putea cădea între 20 și 30 de centimetri de zăpadă de sâmbătă până duminică.

Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti i-a avertizat pe românii care călătoresc în Statele Unite în acest weekend să fie precauţi.