Se redeschid restaurantele şi cafenelele în Botoşani. Rata de infectare cu COVID-19 a scăzut

Restaurantele şi cafenele din Botoşani se redeschid, începând de sâmbătă. Autorităţile spun că au luat această decizie deoarece rata de infectare cu virusul COVID-19 a scăzut sub 3 la mie.

02 ian. 2021, 11:55
Se redeschid restaurantele şi cafenelele în Botoşani. Rata de infectare cu COVID-19 a scăzut
Lista neagră a locurilor în care rişti să te infectezi cu coronavirus

De astăzi se redeschid restaurantele şi cafenelele în Botoşani, în a doua zi a Anului Nou 2021. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliţei, a anunţat că rata de infectare cu COVID-19 în oraş a scăzut sub 3 la mie.

Incidenţa cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din municipiul Botoşani a ajuns, sâmbătă, la 2,85 la mie, cel mai scăzut nivel din ultimele două luni.

„Nu este nevoie de o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că în ultima hotărâre, prin care au fost impuse restricţiile, este prevăzut că restaurantele se redeschid dacă incidenţa scade sub 3 la mie”, a explicat dr. Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani, conform Agerpres.

Citeşte şi: Raed Arafat, anunţ despre campania de vaccinare anti-COVID. „România va primi doze de vaccin anti-COVID şi de la alte companii, pe lângă Pfizer”

Se redeschid restaurantele şi cafenelele în Botoşani. Singura localitate din judeţ cu rată ridicată de infectare cu COVID-19

Datele transmite sâmbătă de DSP arată că în judeţul Botoşani mai există o singură localitate în care rata de infectare cu COVID-19 depăşeşte 3 la mie. Este vorba despre comuna Pomârla, unde indicele de îmbolnăvire este de 3,03 la mie.

La nivelul judeţului Botoşani, incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus din ultimele 14 zile a scăzut la 1,43 la mie.

Pe 1 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunţat 3.938 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 74 de persoane au murit, numărul total al deceselor fiind 15.841 de la debutul pandemiei. La ATI sunt internaţi 1.111 de pacienţi.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 1 ianuarie 2021. Speranţe de Anul Nou 2021, cazuri puţine

De asemenea, număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech a ajuns la 11.656, conform celei mai recente raportări.

Citeşte şi: Bilanț vaccinare COVID 1 ianuarie. Peste 1.000 de cadre medicale s-au vaccinat în ultima zi din an