Se schimbă profilul pacienţilor cu coronavirus. Scade semnificativ vârsta persoanelor infectate

Medicul pneumolog Beatrice Mahler, managerul Institutul Marius Nasta, a atras atenţia asupra faptului că numărul pacienţilor tineri infectaţi cu coronavirus a crescut în mod semnificativ. Medicul a explicat, în cadrul unei dezbateri HotNews LIVE, că schimbarea profilului pacienţilor se datorează faptului că de măsurile de relaxare intrate în vigoare de câteva săptămâni profită mai mult persoanele tinere. 

RomaniaTV.net
10 iul. 2020, 07:57
Se schimbă profilul pacienţilor cu coronavirus. Scade semnificativ vârsta persoanelor infectate

Beatrice Mahler spune că pacienții din căminele de bătrâni au fost, la debutul epidemiei, pacienții majoritari din Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta şi că schimbarea profilului pacienţilor cu coronavirus este oarecum normală: „În perioada în care numărul de cazuri era în scădere, atunci am avut mai mulți pacienți din cămine […] Cred că vom asista la o schimbare a profilului pacienților, oarecum de așteptat, pentru că măsurile de relaxare și ceea ce se întâmplă în stradă în acest moment se va regăsi peste două săptămâni în spitale„.

Citeşte şi Cum motivează o pacientă asimptomatică decizia de a se externa la cerere: „Veneau valuri de pacienţi, mulţi aveau nevoie de oxigen”

Dr. Mahler avertizează asupra faptului că nerespectarea regulilor de limitare a răspândirii coronavirusului nu are cum să aibă altă consecinţă decât o explozie a numărului de infectări: „Din păcate, la ce am văzut la televizor în ultimele zile, lucrurile probabil că vor merge în această direcție„.

Acest virus are nevoie de o perioadă de timp în care să se manifeste și să ducă la creșterea numărului de cazuri„, conchide managerul Spitalului Marius Nasta.