Se scumpesc apa potabilă şi canalizarea. Care sunt noile tarife

Apa Nova București a anunțat că actualizează tariful pentru apă potabilă și tariful pentru canalizare. Noile tarife intră în vigoare în această lună.

02 iul. 2018, 09:30
Se scumpesc apa potabilă şi canalizarea. Care sunt noile tarife

La circa cinci ani de la ultima ajustare tarifară ordinară – care a avut loc în luna martie a anului 2013 – Apa Nova Bucureşti a anunţat că actualizează tariful pentru apă potabilă şi tariful pentru canalizare, scrie capital.ro. Compania justifică majorarea tarrifelor prin „evoluţia crescătoare a indicatorilor macro-economici: inflaţie, devalorizarea monedei naţionale, creşterea salariului minim pe economie etc”.

Citeşte şi Primăria Capitalei vrea să aplice noi tarife pentru parcările din Bucureşti: 10 lei pe oră pentru un loc de parcare în centru

Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) a aprobat, prin Decizia nr.88/26.06.2018 privind ajustarea ordinară pentru preţurile şi tarifele la serviciile publice de alimentare cu apă şi de canalizare în municipiul Bucureşti pentru SC Apa Nova Bucureşti S.A., după cum urmează:

pentru o mie de litri de apă potabilă, tariful se actualizează cu 0,30 lei + TVA (de la 3,31 lei + TVA la 3.61 lei + TVA)

pentru o mie de litri de apă uzată deversată în reţeaua publică de canalizare, tariful se actualizează cu 0,16 lei + TVA (de la 1.74 lei + TVA la 1.9 lei + TVA).


loading...