Se ŞTIE CINE a DOBORÂT avionul malaezian. Ce spun autorităţile ucrainene

Şeful contraspionajului ucrainean, Vitali Naida, citat de CNN, a declarat că persoana care a lansat racheta ce a doborât avionul malaezian în Ucrainei este, cu siguranţă, un ofiţer rus, relatează CNN.

23 iul. 2014, 15:37
Se ŞTIE CINE a DOBORÂT avionul malaezian. Ce spun autorităţile ucrainene

Potrivit şefului contraspionajului ucrainean, persoana care a doborât, deaupra Ucrainei, avionul malaezian Boeing 777 cu 298 de persoane la bord, este „un ofiţer rus bine echipat, bine educat şi instruit, care a apăsat acel buton în mod deliberat”, a declarat Vitali Naida postului de televiziune CNN.

Citeşte şi SFÂŞIETOR. Mărturiile BUNICII STUDENTULUI MORT în accidentul aviatic din UCRAINA: Am urlat, am ţipat VIDEO

„Am interceptat conversaţii” între un ofiţer rus şi biroul său din Moscova, a ţinut să precizeze, fătră ocolişuri, Vitali Naida, adăugând că se ştie acest lucru „cu siguranţă”, dintr-un „raport” care a fost consultat de ruşi cu câteva minute înainte de producerea tragediei. „Ştim sigur că a fost un raport cu câteva minute înainte de lansarea rachetei,” adresat unui ofiţer rus, care anunţa că avionul se apropie, a adăugat Naida, informează CNN. „Ei ştiau că avionul zboară cu o viteză constantă, cu o direcţie constantă” şi ar fi trebuit să ştie că nu este un avion de vânătoare, ci „un avion civil de mari dimensiuni”, a adăugat şeful contraspionajului ucrainean.

Citeşte şi TRAGEDIE AVIATICĂ. Peste 50 de morţi, după ce un avion s-a PRĂBUŞIT în Taiwan. IMAGINI ŞOCANTE

Moscova a negat acuzaţiile referitoare la doborârea avionului malaysian. Un ofiţer rus sugerase că un avion de vânătoare ucrainean ar fi doborât avionul malaezian, dar preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a dezminţit acuzaţia, precizând că avioanele de luptă ucrainene erau la sol în acel moment. La rândul lor, serviciile americane de informaţii au declarat că rebelii proruşi sunt responsabili de doborârea avionului ucrainean. La rândul lor, rebelii au declarat că nu au ştiut că era vorba despre un avion comercial.