Se ştiu trei dintre semifinalistele Cupei României. Steaua joacă astăzi

Steaua - Oţelul este ultima partidă din sferturile de finală ale Cupei României, partida urmând să se desfăşoare în Ghencea, de la ora 20.30. În această săptămână au mai obţinut calificarea în careul de aşi al competiţiei Astra Giurgiu, Petrolul Ploieşti şi Dinamo.

05 dec. 2013, 07:18
Se ştiu trei dintre semifinalistele Cupei României. Steaua joacă astăzi

La fel ca anul trecut Dinamo şi-a făcut loc spre fazele superioare ale Cupei României eliminând-o pe Pandurii, iar dacă în 2012 confruntarea avea loc în optimile de finală, acum „câinii” au câştigat duelul în sferturile de finală. Dinamo s-a calificat în semifinale după ce a câştigat cu scorul de 1-0, unicul gol al meciului din Ştefan cel Mare fiind înscris de Dragoş Grigore, din penalty, în minutul 62.

Dinamo a dominat prima repriză şi a ratat mai multe ocazii, prin Elton Figueiredo (9, 44), George Ţucudean (10, 24), Mansaly Boubacar (21), iar oaspeţii au replicat prin Alex Dos Santos (30). În partea secundă, Alex Curtean (56) şi Dos Santos (59) au creat pericol la cele două porţi, după care Dinamo a deschis scorul, prin Dragoş Grigore (62), dintr-un penalty acordat pentru henţul în care al lui Iulian Mamele. Gorjenii au introdus şi al treilea atacant, iar meciul s-a desfăşurat pe contre în ultima sa parte. Mamele a intervenit salvator în faţa lui Ţucudean (83), iar apoi Bălgrădean a fost providenţial la şutul lui Admir Adrovic (86). Tot muntenegreanul a fost aproape de gol în prelungiri (90+2), şutul său trecând milimetric pe lângă poartă.

O calificare dramatică în semifinale a realizat-o deţinătoarea trofeului, Petrolul Ploieşti, în urma unei victorii în prelungiri în faţa lui FC Vaslui, scor 4-2. Petrolul a dominat meciul, dar a fost condusă în două rânduri de vasluieni, fundaşul polonez Piotr Celeban marcând de două ori (27, 70), din centrările lui Lucian Sânmărtean. Spaniolul Walter Fernandez (37) a egalat pentru ploieşteni prima oară, iar Ovidiu Hoban (90+3) a trimis meciul în prelungiri, după golul marcat în ultimele secunde ale timpului adiţional dictat de arbitru, în care inclusiv portarul Mircea Bornescu se afla în careul oaspeţilor. Petroliştii au prins aripi, iar oaspeţii au acuzat şocul, astfel că echipa lui Cosmin Contra a mai punctat de două ori în prelungiri, prin fundaşul portughez Geraldo Alves (99), în urma unui corner, şi prin brazilianul Romario Pires (103), cu un şut din afara careului. Cu o zi mai devreme, Astra Giurgiu se calificase la pas în semifinale, după 3-0 cu Viitorul Constanţa. Astăzi se joacă ultima partidă din faza sferturilor, Steaua – Oţelul Galaţi, de la ora 20.30, meciul fiind transmis în direct de Pro TV.