Se taie alocaţiile pentru copiii românilor. Reacţie dură a preşedintelui Klaus Iohannis

Publicat: Duminică, 06 Mai 2018 09:39 // Actualizat: Duminică, 06 Mai 2018 09:39 // Sursa: romaniatv.net

Situaţia alocaţiilor pentru copiii străinilor din Austria a fost discutată de preşedintele Klaus Iohannis cu omologul său austriac. Guvernul de la Viena va reduce drastic alocaţiile pentru copiii expaţilor în cazul în care cei mici nu locuiesc în Austria alături de părinţii lor.

Un proiect de lege în acest sens a fost prezentat de coaliţia de guvernare şi ar putea fi aplicat din 2019. În prezent, executivul de la Viena acordă o sumă fixă de 172,4 euro pentru fiecare copil. După reformă, părinţii maghiari care lucrează în Austria, spre exemplu, vor primi doar 93,61 de euro. În schimb, belgienii vor avea puţin mai mult - 175 de euro. Guvernul estimează că va economisi astfel 100 de milioane de euro anual.

Cancelarul Austriei a spus că ajustarea în funcţie de nivelul de trai este necesară şi a dat ca exemplul România, unde costul vieţii este net inferior celui din Austria.

„Sunt în jur de 15.000 de familii care ar fi în această situaţie. Cu toată prietenia şi buna colaborare între România şi Austria, e o temă unde trebuie să admitem că avem opinii foarte diferite. Cred că se va ajunge la clarificare. Există voci relevante care spun că o astfel de iniţiativă nu e conformă cu tratatele UE”, a reacţionat Klaus Iohannis.

 
loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ajutoare sociale alocatii alocatii Austria alocaţii copii Austria Klaus Iohannis
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8068
RON
27 Feb
noapte 1 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H