Se taie primele de Crăciun, anunţ oficial de la Guvern. Bugetarii rămân fără banii de „porc şi murături”

Sorin Grindeanu anunță prăpăd pentru bugetarii din subordinea sa. Din cauza deficitului bugetari, nimeni nu ia primă în 2023.

19 dec. 2023, 14:54
Se taie primele de Crăciun, anunţ oficial de la Guvern. Bugetarii rămân fără banii de „porc şi murături”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost întrebat marţi despre primele de Crăciun la instituţii aflate în subordinea ministerului, şi dacă acestea sunt exceptate de la ordonanţa pentru reducerea cheltuielilor, el precizând că nu ia nimeni prime de sărbători şi nu a fost nimeni exceptat de la aşa ceva.

Ministrul Transporturilor a fost întrebat dacă Metrorex şi celelalte companii feroviare vor primi prime şi sunt exceptate de la ordonanţa pentru reducerea cheltuielilor.

Prime Crăciun 2023: 40% dintre salariaţi vor bani, 15% tichete valorice cadou, 13% se așteaptă să primească produse specifice de sărbători, 10% al 13-lea salariu, iar 7% zile libere suplimentare

„Nu ia nimeni prime de sărbători şi nu a fost nimeni exceptat de la aşa ceva. Am văzut ştire legată de aeroport.  Mai spun o dată, deşi s-a şi transmis şi oficial nu s-a dat niciun fel de primă la aeroport şi nici nu se va nu se va da”, a declarat Sorin Grindeanu. El a precizat că ”a fost o chestiune care nu a avut legătură cu realitatea”.

Lider CE Oltenia: În această săptămână vom primi prima de Crăciun. Joi aflăm economia la fondul de salarii

Angajații Complexului Energetic Oltenia primesc, în această săptămână, prima de Crăciun, de 3000 de lei brut, iar joi, când va avea loc ședința comisiei mixte, vor afla și cât va fi economia la fondul de salarii.

Primă de Crăciun de 15.000 de lei. Cine sunt angajaţii care au acest bonus colosal de Sărbători

Jan Popescu, președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, afirmă că a transmis directoratului companiei rugămintea de a nu apărea întârzieri în acordarea primei de Crăciun, așa cum s-a întâmplat cu cea de Moș Nicolae.

Guvernul încă n-a aprobat memorandumul de exceptare a Complexului Energetic Oltenia de la măsurile de austeritate. Jan Popescu nu ia în calcul varianta ca drepturi negociate și cuprinse în contractul colectiv de muncă să fie tăiate, de la 1 ianuarie.

”Nu cred că va risca cineva să taie un drept pe care-l avem în contractul colectiv de muncă, pentru o categorie greu încercată” afirmă sindicalistul.

Prime Crăciun 2023. Angajaţi supăraţi că Moş Crăciun le-a uitat contul: „Care prime??? Da, prima la stânga, apoi tot așa până la prima! Ce naiba!”