Sebastian Burduja a demisionat de la Ministerul Finanţelor pentru a fi parlamentar

Prim-ministrul intermiar Nicolae Ciucă a semnat miercuri deciziile de revocare din funcţie pentru Sebastian Burduja şi Cristina-Daria Buzaşu-Enache, eliberată la cerere din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

16 dec. 2020, 21:55
Sebastian Burduja a demisionat de la Ministerul Finanţelor pentru a fi parlamentar

Nicolae Ciucă l-a eliberat, la cerere, din funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice pe Sebastian Ioan Burduja, printr-o decizie publicată miercuri în Monitorul Oficial, scrie Agerpres.

„Sunt onorat sa incep de luni mandatul de deputat in Parlamentul României, din partea Partidului Național Liberal. Am primit astazi certificatul constatator de la Biroul Electoral al Circumscripției 42 – Bucuresti, în care am fost ales. Mulțumesc din suflet tuturor bucureștenilor care mi-au acordat votul și încrederea. Nu vă voi dezamăgi.
Poziția de deputat in Parlamentul României este incompatibila cu poziția mea actuala de secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice. Astfel, mi-am depus demisia la premierul României, ca gest de normalitate, pentru că luni îmi voi prelua mandatul în Parlament. As mai fi putut rămâne maxim 15 zile, dar nu mi s-a părut normal sa încasez doua salarii si nici sa ocup doua demnități incompatibile, fie si pentru o scurta perioada.

A fost un an extrem de interesant, pentru care voi rămâne întotdeauna mândru si recunoscator. Sunt, de asemenea, onorat că am făcut parte din acest Guvern și le mulțumesc președintelui PNL, Ludovic Orban, și Ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu, pentru încredere și pentru tot ce am construit împreună, alături de oamenii extraordinari din minister și din guvern. Vă asigur că voi continua misiunea din Parlament, cu aceeași onoare și responsabilitate”, a scris Sebastian Burduja pe Facebook.

Sunt onorat sa incep de luni mandatul de deputat in Parlamentul României, din partea Partidului Național Liberal. Am…

Posted by Sebastian Burduja on Wednesday, December 16, 2020

Ciucă i-a mai demis, de când a preluat interimatul ca prim-ministru, pe secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, pentru “o chestiune de incompatibilitate profesională”, pe Virgil Guran, consilierul de stat pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului. pe adjunctul său, Costel Barbu, pe şeful cancelariei premierului, Ionel Dancă, şi consiliera Mădălina Simion.

Nicolae Ciucă taie şi spânzură

„De azi nu mai aveţi funcţii. Să spuneţi în presă că eu v-am cerut demisia”, le-ar fi spus generalul Nicolae Ciucă apropiaţilor fostului premier, Ludovic Orban.

„Dragii mei, vă anunț că mi-am depus demisia din funcția de Secretar General al Guvernului. Le mulțumesc colegilor din echipa guvernamentală pentru buna colaborare și pentru munca depusă, le mulțumesc funcționarilor Guvernului, care și-au făcut treaba repede și bine”, a scris secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, pe pagina sa de Facebook.

Antonel Tănase a precizat că „de acum încolo îmi voi concentra atenția pentru a dezvolta proiecte la nivel de Parlament, din poziția de deputat, acele proiecte despre care v-am vorbit, de dezvoltare a Capitalei”.

„Am avut un an plin de evenimente, an în care România a trecut prin cele mai grele momente din ultimii 30 de ani. Cu speranța că mi-am făcut datoria așa cum trebuia, mulțumesc încă o dată echipei Guvernului Orban pentru încrederea acordată și, dragii mei, nu ne oprim aici. Voi lucra pentru NoulBucurești, așa cum mi-am asumat în campania electorală.
Urez noului Executiv succes și multă putere de muncă, cu toată încrederea că va duce România în direcția bună. Am încredere că noua echipă guvernamentală știe ce are de făcut și îi asigur de tot sprijinul meu, atât ca președinte al PNL Sector 3, cât și ca deputat de București. Echipa liberală va fi, pentru România, principalul furnizor de prosperitate și bunăstare, efort la care și eu voi pune umărul alături de colegii liberali”, a mai scris Antonel Tănase, în urma demisiei forţate.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ: 8 persoane reţinute şi zeci de mii de euro ridicate în urma percheziţiilor Poliţiei de la Primăria Capitalei


loading...