Sebastian Burduja: N-am fumat iarbă, nu m-am drogat. În viața de zi cu zi conduc un Duster

Sebastian Burduja are 38 de ani și este ministrul Energiei. Anterior, a condus, între 3 mai 2022 și 15 iunie 2023, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Burduja este președintele PNL București, dar și propunerea liberalilor pentru Primăria Capitalei la alegerile din acest an.

03 mart. 2024, 23:03
Sebastian Burduja: N-am fumat iarbă, nu m-am drogat. În viața de zi cu zi conduc un Duster

Sebastian Burduja a vorbit în emisiunea ”La cină”, la Digi 24, despre primii ani de viață petrecuți la Piatra Neamț, despre tenisul profesionist practicat în copilărie și fotbalul jucat în sufragerie cu bunicul preot, vorbește despre ambiția de a-și depăși sora și despre concursul de frumusețe câștigat în liceu, dar povestește și cum a făcut prima afacere – vânzarea de șosete haioase.

Mai târziu a fost admis la Stanford University. Părinții i-au plătit studiile, dar banii de buzunar și i-a câștigat singur. ”Banii de buzunar i-am făcut lucrând în campus. Am făcut mai multe chestii. Am început la un call center pentru o asociație studențească, după care în anul doi am lucrat într-un fast food”.

Citește și: EXCLUSIV / Marcel Ciolacu a anunțat candidatul PSD pentru Primăria Capitalei: „Unica persoană care și-a asumat”. Cum îl trimite premierul pe Nicușor Dan acasă. Sebastian Burduja, candidatul PNL în cursa electorală

O parte din banii câștigați i-a pus deoparte și cu ei și-a cumpărat o mașină. ”Mi-am găsit o mașină la mica publicitate. Am găsit-o pe o doamnă din San Francisco care își vindea mașina. O mașină fabuloasă pe care o am și astăzi, dar este în America. E cam ruginită. E un Chrysler Cordoba din 1979, cu două uși. Mare mașina, imensă, motor mare, 5.9 litri. E cu cai putere”, a mai povestit Sebastian Burduja.

Deși a părăsit America și s-a mutat în România, pasiunea pentru condus a rămas.

”La minister am șofer, dar în viața de zi cu zi conduc. Am un Duster de care sunt foarte mândru și îl conduc cu plăcere. Este una dintre pasiunile mele”, a mai mărturisit Sebastian Burduja.

Citește și: EXCLUSIV | Victor Ponta, informații de culise despre alegerile din acest an: „L-am văzut pe Burduja și m-am simțit bine că e român. Aduceți asemenea oameni, care au făcut o școală”

Întrebat dacă a făcut ceva interzis în viață, Sebastian Burduja a răspuns: ”N-am fumat iarbă, nu m-am drogat, n-am avut curiozitatea și chiar îmi doresc să descopăr ingredientul secret pentru că una dintre temerile legate de copilași este ca la un moment dat în viață să nu aibă tentația de a încerca. Pentru că din păcate sunt mulți tineri care încearcă și după aceea devine o mare problemă. Am trecut pe roșu. Nu mi s-a luat niciodată permisul”.