Sebastian Burduja, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei. S-au încheiat negocierile în coaliție privind împărțirea candidaților la alegerile locale

Coaliția a purtat negocieri privind împărțirea candidaților la alegerile locale, în Capitală, și a luat o decizie în acest sens.

21 feb. 2024, 13:29
Sebastian Burduja, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei. S-au încheiat negocierile în coaliție privind împărțirea candidaților la alegerile locale

Sebastian Burduja, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei. Astfel, PNL și PSD urmează să aibă candidați comuni la alegerile locale din data de 9 iunie.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, îl va avea contracandidat pe Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte interimar al organizației PNL București.

Citește și Mihai Tudose: 60% din români își doresc comasarea alegerilor

Burduja a anunțat că vrea să candideze la alegerile locale încă de la începutul lunii ianuarie.

„Sunt preşedintele filialei PNL Bucureşti şi n-aş fi acceptat provocarea de a fi preşedinte de filială dacă n-aş accepta provocarea de a fi candidat şi primar general”, a declarat Sebastian Burduja într-un interviu la Antena3.

Cu ce soluții vine Sebastian Burduja pentru problemele nerezolvate de Nicușor Dan

Problema căldurii și apei calde în București nu mai este un secret pentru nimeni. De zeci de ani de zile, locuitorii din Capitală rămân fără apa caldă și cu caloriferele reci, iar de multe ori acest lucru se întâmplă în cele mai nepotrivite contexte, de exemplu iarna, când termometrele sunt pe minus. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a oferit o soluție concretă pentru rezolvarea problemelor din sistemul de termoficare și pentru reducerea facturilor.

„Termoficarea nu e doar una dintre cele mai grave probleme. Este și o problemă simplă, care ar fi putut fi rezolvată pe parcursul anilor, dar pe care primarii care au ocupat fotoliul din Primăria Generală nu au fost în stare s-o rezolve. Nu au prezentat soluții sau când au avut soluții și fonduri, cum e cazul ultimilor opt ani de zile, nu și-au dat interesul”, a afirmat Sebastian Burduja, actual ministru al Energiei.

Citește și George Simion vrea să candideze la președinția României, însă doar dacă va candida și Marcel Ciolacu

„Înțeleg că domnul Nicușor Dan nu are această problemă, dânsul având la primărie un sistem propriu de încălzire-răcire și am înțeles că și acasă ar fi tot cu centrală proprie, dar, totuși, dânsul este primar și rog de la bun început să lase puțin campania și să facă niște lucruri simple. I-am pus chiar noi la dispoziție, din partea Ministerului Energiei, 590 de milioane de euro, fonduri pentru reabilitarea rețelei. Tot ce trebuie să facă este să depună un proiect. Nu este nicio filozofie”, a spus Sebastian Burduja, alături de directorul general al ELCEN Claudiu Crețu.