Sebastian Burduja vrea să candideze la Primăria Capitalei: „PNL nu are nicio datorie să-l susțină pe Nicuşor dan”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat vineri seară, la Digi24, că e dispus să-și asume să candideze la alegerile pentru Primăria Capitalei.

15 dec. 2023, 23:27
Sebastian Burduja vrea să candideze la Primăria Capitalei: „PNL nu are nicio datorie să-l susțină pe Nicuşor dan”

Sebastian Burduja face jocul PSD și anunță că e dispus să candideze la alegerile pentru Primăria Capitalei. „Prin noi înșine înseamnă că un președinte de filială trebuie să-și asume o bătălie în care merge în fața electoratului și îi cere votul și încrederea”, a declarat Sebastian Burduja.

Ministrul a mai explicat că „este dispus să-și asume o asemenea bătălie”, adăugând că „nu se dă în lături de la asta”. „Sunt dispus și trebuie să fiu dispus ca președinte de filială să-mi asum o asemenea bătălie și nu mă dau în lături de la asta”, a mai spus el.

Burduja a mai fost întrebat despre o candidatură la Primăria Capitalei și în luna noiembrie, când a răspuns că „niciodată nu s-a dat înapoi de la nicio bătălie electorală”, precizând că niciun bucureştean nu poate fi mulţumit de modul cum a administrat Capitala Nicuşor Dan.

De asemenea, a explicat că PNL nu-l va susține pe Nicușor Dan la alegerile viitoare pentru Primăria Bucureștiului. Candiatura lui Burduja ar „rupe” din voturile lui Nicușor Dan și ar avantaja candidatul PSD.

Se rupe Coaliţia de Guvernare, confirmă şi Marcel Ciolacu: „Păi trebuie să o rupem, pentru că facem alta”

Sebastian Burduja a vorbit vineri seara, în exclusivitate la emisiunea „Live” cu Rotaru și Kiss de la Digi24, despre relația liberalilor cu Nicușor Dan. Ministrul Energiei a adus în discuție oferta făcută de Nicolae Ciucă primarului general, de a se înscrie în PNL, dacă vrea să fie susținut de formațiunea politică la alegerile locale din 2024, și a subliniat că în acest moment, PNL „nu are nicio datorie să-l susțină” pe Nicușor Dan. „A avut de la noi un cec în alb, și cred că nu a arătat o susținere față de PNL”, a spus Sebastian Burduja.

EXCLUSIV| Sebastian Burduja, anunț de ultimă oră pentru cei care locuiesc la bloc! ”Pentru prima dată dăm și un sprijin românilor”

Nu cred că domnul Nicușor Dan este mulțumit de orașul București, astăzi. Și nici eu nu sunt mulțumit, și cred că nimeni nu e mulțumit. Ar trebui să fie mult mai sus decât este, dacă ne uităm strict la parametri economici. A spus domnul președinte Ciucă foarte bine despre Nicușor Dan – Hai în PNL, care te-a susținut acum aproape 4 ani de zile – și n-am văzut vreo susținere a lui Nicușor Dan față de PNL în toți acești ani, deci a fost un deal prost pentru PNL -, și mai discutăm. Dar trebuie să ai calitatea de membru. Noi i-am acordat practic un cec în alb domnului Nicușor Dan, și cred că nu a arătat o susținere față de PNL și față de prioritățile noastre de investiții, de dezvoltare – termoficarea, spațiile verzi, dezvoltarea Bucureștiului… Toate astea sunt din păcate blocate, nu văd o echipă în jurul domnului primar general, îl văd singur, iar asta mi se pare o mare problemă. Nu poți să gestionezi singur un oraș de 3 milioane de oameni. I-am spus și dânsului, noi vom susține proiect cu proiect lucrurile bune pentru bucureșteni. Dacă va veni cu lucruri care nu servesc interesul public, categoric PNL nu are nicio datorie să-l susțină, a declarat Sebastian Burduja la Digi 24.