Sebastian Colțescu, prima delegare după scandalul monstru din Champions League. Ce meci va arbitra

Sebastian Colțescu, acuzat de rasism la meciul PSG - Bașakșehir din Champions League, a fost delegat la primul meci după scandalul de la Paris.

22 ian. 2021, 16:40
Sebastian Colțescu, prima delegare după scandalul monstru din Champions League. Ce meci va arbitra
Sebastian Colţescu, prima delegare după scandalul de rasism de la Paris

Sebastian Colțescu a primit delegare din partea CCA să arbitreze meciul Sepsi – Astra, programat, sâmbătă, de la ora 12:30, în etapa a 18-a din Liga 1.

Sebastian Colțescu, prima delegare după scandalul de rasism

Pentru Sebastian Colțescu este prima partidă la care oficiază după scandalul de rasism pe care l-a provocat la sfârșitul anului precedent. În România nu a arbitrat în acest an din cauza faptului că a fost testat pozitiv la coronavirus. Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism în PSG – Bașakșehir, la adresa lui Pierre Webo, pe care l-a numit „negru”, ceea ce a dus la amânarea cu o zi a meciului și a stârnit un val de proteste internaționale. UEFA nu a anunțat până acum o decizie în privința brigăzii din România. În partida de la Sfântu Gheorghe, Sebastian Colțescu va fi ajutat de asistenţii Sebastian Gheorghe și Ovidiu Artene. Arbitru de rezervă este Andrei Antonie.

Studiu: Peste jumătate dintre francezi consideră „rasistă” atitudinea lui Sebastian Colţescu. 81% dintre tineri le dau dreptate jucătorilor

Sebastian Colțescu, arbitru din 1996, a promovat în Liga 1 după trei ani, iar primul meci oficial l-a primit în urmă în urmă cu mai bine 17 ani, pe 28 noiembrie 2003, partida Oțelul – Gloria Bistrița, 1-0. În acest an a fost scos de pe lista FIFA.