Sebastian Ghiţă, despre Kovesi: Îmi e milă să o văd minţind. Există o vorbă la români, „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face”

Fostul deputat Sebastian Ghiță a vorbit, joi seara, la România TV, despre punerea sub acuzare a fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, într-un nou dosar în care e acuzată de constituire de grup infracțional organizat și represiune nedreaptă.

RomaniaTV.net
07 mart. 2019, 19:46
Sebastian Ghiţă, despre Kovesi: Îmi e milă să o văd minţind. Există o vorbă la români, „Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face”

„Exista o vorbă la romani, pentru Kovesi care slujeste strainii poate nu mai stie, ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Femeia asta de 10-15 ani ne-a invatat sa ne injuram, sa ne scuipam. Nu a avut treaba decat cu imaginea ei. Dna Kovesi nu ne-a invatat decat sa ne facem rele unii altora, si azi nu face decat sa acuze in felul in care dansa se plangea ca e acuzata, azi isi tradeaza toate valorile. Din ce a spus Kovesi ar trebui sa-i trateze cu respect pe procurori, sa nu judece procesul la TV, sa nu afecteze independenta justitiei. Stiti cate plangeri mi-a facut mie Kovesi ca stiam ca Onea si Portocala au falsificat probe. Dna Kovesi facea cerere la CSM si spunea ghita a incalcat independenta Justitiei. Dansa cu dusmanie nu doar ca ii ajuta sa faca acte false, dar mai facea si reclamatii ca incalc independenta justiţiei”, a punctat Sebastian Ghiţă.

Fostul deputat a mai spus ca daca Laura Codruţa Kovesi intelege ceva sa spuna „am gresit, eram tanara, avida de imagine, m-au pacalit altii, am servit unor interese obscure, am lasat sa fie tara jefuita si acum imi pare rau. Imi pare rau ca eu am ajutat-o si am crezut ca poate fi un procuror bun si ca e femeie si are blandete. Sper sa-i para si dansei pentru ce a facut”.

El a dezvăluit un nou episod din trecutul fostei sale prietene. O scenă petrecută la sediul MAI, în care Kovesi ar fi amenințați câțiva generali cu pușcăria pentru prietenia cu oamenii politici.

”O să își dea singură arama pe față. Azi nu face decât să acuze în felul în care se plângea că e acuzată. Ar trebuie să nu afecteze independența justiției prin declarațiile pe care le face. Îmi pare rău că am ajutat-o pe Kovesi.

E o rușine să o văd mințind. Îmi e milă să o văd, se face de râs. S-a dus la Ministerul de Interne și le-a spus generalilor: ”Să nu vă prind că vă mai întâlniți cu politicieni că vă arestez!” Și ea se întâlnea cu mine.”, a spus Sebastian Ghiță în emisiunea lui Victor Ciutacu.

„S-a dus la MAI şi atunci m-a ingrozit. In fata tutror generalilor a spus sa nu va mai prind ca umblati cu politicieni si va arestez, si stiu ca se intalnea cu mine, ea mintea, i-a arestat pe cei de la SRI, Doi si un sfert. Pai ea a fost prima care a avut relaţii cu politicieni, se bucura ca la Bruxelles politicienii ii tin partea si fac jocuri pentru ea”.

Sebastian Ghiţă a subliniat că a avut interdictie sa vorbească cu 1120 de persoane si nu a avut voie multă vreme sa dea declaratii in presa, fiind deputat si politician. Sper ca Laura Codruta Kovesi va fi judecata in libertate si ca nu va ajunge sa traiasca ce am trait noi la presiunea dansei. Ea ar trebui sa iasa prima sa spuna am gresit. Nu facem nimic daca e arestata si umilita, dar facem mare lcuru daca nu va mai fi ca pe vremea comunistilor.

Tudorel isi bate joc de toti. Dna premier spune ca nu face nimic fara Tudorel. Ei pot iesi in fata oamenilor sa spuna exista idei, dar nu suntem de acord. Dna Viorica daca mai face balet duce partidul la 20% si domnul Tudorel daca se mai ascunde dupa invartelile ALDE si PSD o sa ajunga blamat si hulit de justitie. Sa nu credeti ca procurorii si judecatorii nu inteleg, ei vor reguli simple sa elimine raul. Daca iti bati joc de magistrati nu le poti cere respectul”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

Fostul deputat a precizat că exclude o alianţă cu PSD. Alianta PRM-PRU merge singura in alegeri.