Sebastian Lăzăroiu, după dezbaterea Ponta-Iohannis: „Avem o mică problemă…”

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: "In dezbaterile astea Iohannis trebuie sa puncteze, nu Ponta. Iohannis e cel care trebuie sa convinga, Ponta nu mai are pe cine", scrie Sebastian Lăzăroiu pe Facebook. 

12 nov. 2014, 11:28
Sebastian Lăzăroiu, după dezbaterea Ponta-Iohannis: „Avem o mică problemă…”

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: „Avem o mica problema. Am vazut discutiile despre pregatirea candidatului inaintea dezbaterilor si cred ca sunt usor nerealiste. Nu cred ca cineva poate sa transfere unui candidat memoria unor evenimente sau fapte, mai mici sau mai mari. Dezavantajul lui Iohannis este ca el n-a fost multa vreme in politica „mare”, asa incat el nu poate identifica sau reactualiza intamplari cu diverse semnificatii. Daca nu ai trait de aproape anumite evenimente, e greu sa vorbesti despre ele sau chiar sa ai o opinie ferma. Si aici nu poti improviza. Iar staff-ul nu poate sa parcurga impreuna cu candidatul toate aceste mici sau mari intamplari din simplul motiv ca sunt foarte multe si foarte diverse. Ponta are un milion de vulnerabilitati doar in ultimii doi ani incepand cu plagiatul si suspendarea din 2012 si terminand cu proasta organizare a alegerilor in diaspora.

Lucian Mândruţă, sfaturi pentru echipa Iohannis: „Enervaţi-l, spuneţi-i că nemţii au pierdut două războaie!”

Dar sunt foarte multe: Oltchim, CFR Marfa, Rompetrol, martea neagra, atacurile la justitie, pactizarea cu baronii cercetati, modificari la legea educatiei, accidentul aviatic, mi-ar lua mie o ora sa mi le amintesc pe toate, iar eu le am trait. In orice caz, daca unul din ele ar interveni in dezbatere, mi-as aminti pe loc sau daca ar fi ceva tangential unei intamplari de genul asta as face imediat legaturile. Dar, repet, eu am trait evenimentele astea, am pareri despre ele, stiu detalii, candidatul Iohannis nu e in aceasta situatie. Si nici nu cred ca poate fi pregatit in cateva zile sau ore. Iar problema in dezbaterea de aseara nu a fost ca Ponta a fost mai bun si Iohannis n-a fost bun. Problema e ca Iohannis n-a folosit toata munitia pe care, teoretic, ar avea o la dispozitie impotriva lui Ponta. In dezbaterile astea Iohannis trebuie sa puncteze, nu Ponta. Iohannis e cel care trebuie sa convinga, Ponta nu mai are pe cine. Dezbaterile astea nu sunt despre impresia generala (Iohannis e un domn, Ponta e un golan, asta se stie deja si oamenii s au impartit), ci despre capacitatea lui Iohannis de a lovi. Stiu, e nedrept, dar lumea,mai ales nehotaratii, se uita ca la o lupta de cocosi. Care reuseste sa l ciufuleasca mai tare pe celalalt poate lua voturi in plus”.

SONDAJ CSCI: Ponta, văzut CÂŞTIGĂTOR al DEZBATERII de nehotărâţi, tineri, ardeleni şi de votanţii lui Iohannis

Citeste mai mult pe RTV.NET: