Sebastian Vettel riscă să piardă titlul mondial la Formula 1

Pilotul german de Formula 1 Sebastian Vettel riscă să piardă titlul mondial cucerit în acest sezon, din cauza unei depăşiri neregulamentare pe care ar fi efectuat-o în ultima etapă a sezonului, Marele Premiu al Braziliei, desfăşurat duminică, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 11:20
Sebastian Vettel riscă să piardă titlul mondial la Formula 1

Sebastian Vettel s-a clasat pe locul 6 în cursa respectivă, care i-a asigurat un avans de trei puncte faţă de principalul său rival în cursa pentru titlu, spaniolul Fernando Alonso (Ferrari), ocupantul poziţiei a 2-a în Brazilia.

O înregistrare video din timpul Marelui Premiu de la Interlagos arată, însă, cum Vettel a depăşit monopostul echipei Toro Rosso, pilotat de francezul Jean-Eric Vergne, în timp ce această manevră era interzisă, fiind aprinse luminile de culoare galbenă.

Ferrari a anunţat că studiază posibilitatea de a înainta un apel la Federaţia Internaţională de Automobilism şi, în cazul în care va avea câştig de cauză, Vettel ar putea primi o penalizare de 20 secunde, sinonimă cu retrogradarea pe locul 8 în cursa braziliană, situaţie în care Alonso ar intra în posesia titlului mondial, cu un avans de un singur punct faţă de german.

„Analizăm înregistrarea video respectivă. Avem la dispoziţie până mâine (vineri) să face apel”, a declarat pentru Associated Press purtătorul de cuvânt al echipei Ferrari, Luca Colajanni.