Sebastian Vettel se apropie de al treilea titlu consecutiv în Formula 1. A câştigat cursa din India

Germanul Sebastian Vettel (Red Bull) a câştigat al patrulea Grand Prix consecutiv al sezonului de Formula 1, el impunându-se în Marele Premiu al Indiei,  disputat pe circuitul Buddh, de la New Delhi. Cu trei etape înaintea finalului de sezon, Vettel are 13 puncte avans faţă de al doilea clasat, Fernando Alonso.

RomaniaTV.net
28 oct. 2012, 14:38
Sebastian Vettel se apropie de al treilea titlu consecutiv în Formula 1. A câştigat cursa din India

Sebastain Vettel a fost irezistibiul duminică, pe circuitul Buddh, de la New Delhi, iar ceilalţi piloţi care au luat startul în cursa indiană nu au privit decât din spate monopostul cu care gonea pilotul german. Inclusiv Fernando Alonso, cel care a condus ierarhia piloţilor o mare parte a acestui sezon, a făcut acest lucru, spaniolul de la Ferrari trebuind să fie mulţumit cu poziţia a doua în Marele Premiu al Indiei.

Plecat din pole position, Vettel a condus etapa de la un capăt la altul şi a trecut linia de sosire cu 10 secunde în faţa ibericului. Al treilea s-a clasat Mark Webber, coechipierul lui Vettel, de la Red Bull.

Următoarea etapă a CM de Formula 1 va avea loc săptămâna viitoare, la Abhu Dhabi.

Clasamentul piloţilor după 17 etape:
1. Sebastian Vettel 240 puncte; 2. Fernando Alonso 227; 3. Kimi Räikkönen 173; 4. Mark Webber 167; 5. Lewis Hamilton 165; 6. Jenson Button 141; 7. Nico Rosberg 93; 8. Romain Grosjean 90; 9. Felipe Massa 89; 10. Sergio Pérez 66.